De ce merită să-ți începi cariera cu un internship

Mai exact, cum arată oferta de angajare la capitolul programelor de internship, dar și ce salarii se oferă în această regiune?

Cum arată oferta de angajare

Odată cu începerea anului universitar, studenții își caută și diverse oportunități de angajare care să le aducă un venit în plus. Aceștia caută cu precădere fie joburi part time, fie programe de internship, care să le permită îmbinarea programului de la job cu seminariile și cursurile de la facultate.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile aproape 271 de programe de internship, iar la capitolul joburi part time, oferta este mai generoasă, fiind disponibile circa 6.300 de astfel de oferte. „Dincolo de a-și mări venitul, studenții au înțeles că nu trebuie să amâne momentul începerii carierei, pentru ca în momentul absolvirii să aibă deja o experiență într-un domeniu”, explică Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România.

Cum ar trebui să arate CV-ul tău

Obiectivul pe care trebuie să îl urmărești atunci când realizezi un CV destinat unui internship este acela de a-ți consolida aptitudinile și experiența pe care le-ai acumulat până în prezent.

Dacă ești debutant pe piața muncii, încearcă să pui accentul pe secțiunea „Educație și formare” și detaliază toate programele de învățământ pe care le-ai urmat, precum și activitățile, proiectele extracurriculare care te-au ajutat să-ți îmbunătățești cunoștințele.

Domenii in care se fac angajari

Desigur, salariile oferite în domeniul în care vrei să lucrezi nu sunt cele mai importante. E nevoie și de pasiune, dar și de potrivire cu o arie de activitate. Totuși, până să aplici pentru un program de internship, trebuie să știi care sunt cele mai bine plătite domenii, dar și domeniile cele mai slab plătite.

Cele mai bine plătite 3 domenii sunt IT Software – în medie 5.500 de lei net, Management – în medie 5.000 de lei net, Cercetare & Dezvoltare – în medie 4.900 de lei net.

La polul opus, cele mai slab plătite 3 domenii sunt Saloane/Clinici înfrumusețare – în medie 2.500 de lei net, Relații Publice – în medie 2.500 de lei net, Merchandising – în medie 2.400 de lei.

Pe eJobs poti gasi oportunitati de angajare si stagii de practica in diferite locatii, remote jobs sau joburi in strainatate ca locuri de munca Anglia. Posturile disponibile sunt disponibile full time sau part time pentru o varietate de meserii. Angajatorii cauta candidati cu educatie medie care sunt dispusi sa se implice in diferite proiecte si sa progreseze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.