De ce nu este indicat să bei ceai cu zeamă de lămâie, de fapt. Iată explicația!

Descoperă motivul pentru care ar trebui să eviți adăugarea de lămâie în ceai. Pentru mulți dintre noi acest gest a devenit unul obișnuit, în special în timpul răcelilor sau atunci când avem senzația de căi respiratorii înfundate. Cu toate acestea, conform specialiștilor, este o eroare să facem acest lucru. Iată explicația!

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

De ce nu ar trebui să adaugi niciodată zeamă de lămâie în ceai
Indiferent dacă este ceai negru, verde, dulce sau fără zahăr, cu miere, lapte sau alte arome și siropuri, această băutură este aleasă de mulți oameni atunci când doresc să-și răsfățeze papilele gustative sau să se încălzească după o perioadă petrecută în frig.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Ofertă de nerefuzat:Profită acum

Încă de când suntem micuți știm că este recomandat să bem ceai dacă suntem răciți sau avem gripă. De cele mai multe ori, obișnuim să adăugăm zeamă de lămâie în cana cu ceai fierbinte. Medicii nutriționiști susțin, însă, că este o greșeală să facem acest lucru, iar explicația este una cât se poate de simplă.

Lămâia este bogată în vitamina C, un compus cu o sensibilitate crescută la lumină, dar și la căldură. La temperaturi crescute, structura acestei substanțe este pur și simplu distrusă, iar proprietățile benefice pe care le-au putea avea asupra organismului se pierd.

„Folosirea lămâii este cu adevărat importantă în rutina de gătit. Lămâia este bogată în vitamina C, care este un nutrient esențial de care organismul are nevoie zilnic. Corpul nostru nu stochează și nu produce vitamina C. Prin urmare, un aport zilnic de vitamina C este cu adevărat important pentru o sănătate bună și longevitate.

Dar ce e important de înțeles despre vitamina C este că este un nutrient foarte sensibil. Este ușor distrus de căldură. Acesta este motivul pentru care nu trebuie să puneți niciodată zeamă de lămâie peste sau în alimentele care sunt foarte fierbinți sau încă pe flacără.”, a explicat Juhi Kapoor, medic nutriționist, pe pagina personală de Instagram.

Beneficiile consumului de lămâie asupra organismului
Consumul de lămâie are numeroase beneficii asupra sănătății. În primul rând, lămâia reprezintă o sursă importantă de vitamina C, care ajută la întărirea sistemului imunitar, luptând împotriva răcelilor și a infecțiilor virale. Mai mult decât atât, acidul citric prezent în lămâie poate stimula producția de enzime digestive, contribuind la o digestie mai eficientă. De asemenea, poate ajuta la alinarea simptomelor precum arsuri la stomac și balonare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.