Consumatorii caută din ce în ce mai mult produse naturale, atât în ceea ce privește procesul de fabricație, cât și ingredientele utilizate. Fie că este vorba despre sănătate, interes cu privire la protecția mediului înconjurător sau motivație personală, fiecare are propriile sale motive pentru a consuma produse organice, naturale sau bio.
De ce a devenit această tendință atât de populară în societatea noastră și care sunt motivele din spatele acestei preferințe?
- Creșterea conștientizării beneficiilor pentru sănătate
Consumul de alimente organice este în mod direct asociat cu reducerea bolilor cardiovasculare și neurologice. Acest lucru se explică prin creșterea aportului de antioxidanți. În plus, produsele ecologice oferă o calitate și o prospețime pe care nu le poți trece cu vederea, nefiind cultivate cu îngrășăminte chimice sau pesticide. Alegerea produselor naturale este semnificativ influențată de conștientizarea beneficiilor acestora pentru sănătatea noastră. În acest context, produsele marca Solgar oferă opțiuni de înaltă calitate, ce conțin ingrediente naturale pentru a-ți conferi o stare de bine. Companiile precum vegis.ro, ce comercializează astfel de produse, pun accent pe calitatea ingredientelor și a proceselor de fabricare.
- Respect pentru mediul înconjurător
Trecerea generală spre această preferință implică o abordare sustenabilă. Cu alte cuvinte, agricultura convențională elimină materia organică din sol prin utilizarea îngrășămintelor chimice și a erbicidelor în mod excesiv. La polul opus, solurile organice au o acoperire vegetală mult mai densă și sunt mult mai fertile, ceea ce scade riscul eroziunii. Modelele agriculturii organice se bazează pe menținerea unui sol sănătos și protejarea biodiversității prin utilizarea unor practici sustenabile. Cu toții contribuim la creșterea acestei tendințe în mod indirect în momentul în care alegem să ne îndreptăm spre o alimentație ecologică.
- Evitarea consumului excesiv
În societatea contemporană, predilecția pentru produsele mai degrabă naturale, decât convenționale, își are explicația în dorința de a evita consumul excesiv pe termen lung. Astfel, consumatorul preferă să se concentreze pe calitatea produselor, nu pe cantitatea acestora.
- Produsele naturale sunt la fel de eficiente, dacă nu chiar mai eficiente
Cu toții știm faptul că agricultura convențională utilizează îngrășăminte sau substanțe chimice pentru accelerarea creșterii. Totuși, acest lucru nu se traduce într-o valoare nutritivă mai mare. Cu cât fructele și legumele sunt cultivate cu îngrășăminte ce stimulează creșterea, cu atât vor avea mai puțini nutrienți. Când alegem alimentele organice, alegem implicit produse cu o densitate nutritivă mai mare. Acest lucru se traduce printr-un aport semnificativ de antioxidanți, minerale și vitamine, contribuind totodată și la sațietate, fiind mult mai bogate în fibre.
- Impact social pozitiv
Optând pentru produsele organice nu înseamnă doar să alegem produsele mai sănătoase, ci și să susținem comunitățile locale. Consumul de alimente organice contribuie la susținerea economiei locale, dar și la crearea locurilor noi de muncă. Un număr semnificativ de agricultori procesează și își vând produsele la nivel local, lucru ce generează crearea locurilor de muncă. La nivel global, în comparație cu agricultura convențională, cea ecologică reduce consumul de combustibili fosili, având un impact semnificativ în lupta contra încălzirii globale.
Alege să îți hrănești atât mintea, cât și trupul respectând în același timp principiile naturii!
Sursă foto : pexels.com