De ce trebuie să pui o lingură de lemn deasupra mâncării care fierbe. Explicaţia ştiinţifică

Acest atât de simplu truc învățat de la cei mai în vârstă a salvat nenumărate aragazuri de la murdărit și, totodată, multe gospodine de la a le curăța, a mia oară. Așa că, de fiecare dată când fierbi ciorbă/tocăniță/cartofi/paste/fasole etc., pune transversal o lingura de lemn deasupra, pentru a opri lichidul să mai dea pe afară.

Pe asta cei mai mulți o știați, dar nu și știința din spatele acestui truc, scrie unica.ro. Ei bine, pentru că bulele sunt niște forme instabile umplute cu abur, dacă ating ceva care are temperatura sub cea de fierbere, aburul se va transforma înapoi în lichid.

Asta înseamnă și că, odată cu odată cu trecerea timpului, dacă lași lingura desupra, temperatura ei va crește încet încet iar trucul își va pierde din eficiență.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.