De ce trezești peste noapte cu mâinile amorțite? Explicația este UIMITOARE!

mainiTe-ai trezit vreodată noaptea din cauza unor furnicături în mâini sau cu mâinile amorţite? Amorţeală mâinilor poate fi normală în cazul în care dormi într-o poziţie proastă, care blochează circulaţia sângelui. Dar alteori, furnicăturile sau amorţeală nu au nimic de-a face cu poziţia de somn. Iată care ar putea fi cauzele:

Sindromul de tunel carpian

Degetul mare, arătătorul şi mijlociul sunt cele mai afectate de sindromul de tunel carpian, o afecţiune neurologică determinată de compresia nervului median la nivelul articulatiei pumnului. Printre simptome se numără: durerea, dificultate în mişcare, pierderea sensibilităţii şi amorţeală. Iar aceste efecte supărătoare se resimt mai ales noaptea.

Activităţile din timpul zilei

Uneori încheieturile sunt suprasolicitate. Activităţi manuale cum ar fi tehnoredactarea, folosirea foarfecelor, a diferitelor unelte, cusutul etc. pot afecta nervii de la nivelul mâinilor. Durerea apare în special noaptea, atunci când încetezi mişcarea, iar nervii şi tendoanele eliberează presiunea cu cea mai mare intensitate.

Retenţia de apă

Kilogramele în plus, lipsa mişcării sau o alimentaţie neadecvată pot provoca nu numai umflarea picioarelor, ci şi a mâinilor, că urmare a retentiei de apă din organism. Se manifestă prin durere, senzaţie de arsură, amorţeală sau furnicături.

Amorţeală în mâini poate fi un semn al lipsei de calciu. 

Deficitul de vitamina B12

Lipsa de vitamine prezintă consecinţe care sunt de multe ori neglijate şi puse pe seama oboselii de la lucru sau din viaţă de zi cu zi. Simptomele asociate cu lipsa de vitamina B sunt: oboseală, moleşeală, paloarea pielii, senzaţia că suferi de tahicardie şi amorţeală în mâini şi în picioare.

Sursa: dailynews24.info

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.