De ultimă oră! Cei doi cetățeni ucraineni care s-au rătăcit pe Vârful Polonica din Munții Maramureșului au fost recuperați

În urma sesizării unui cetățean ucrainean de sex feminin adresată prin intermediul unui voluntar al Crucii Roșii în P.T.F. Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Viseului au luat măsuri de căutare a băieților acesteia – respectiv 2 cetățeni ucraineni de sex masculin, în vârstă de 20 și 21 ani. Femeia a declarat că tinerii s-ar fi rătăcit pe Vârful Polonica din Munții Maramureșului – cota 1.600 metri.

În vederea depistării și salvării acestora începând cu ora 17.00, un elicopter MAI a survolat spațiul aerian al României, cu participarea unor lucrători din cadrul S.P.F. Valea Vișeului. În jurul orei 18.00, tinerii au fost reperați, însă terenul accidentat din zona nu a permis echipajului din elicopterul sa-i extragă.

Echipele din teren se deplasează spre zona respectivă pentru recuperarea lor. În sprijin au fost chemați si lucrătorii Salvamontului Maramures.

La ora 20.50, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Valea Vișeului împreuna cu lucratorii Salvamont Maramureș i-au găsit pe cei doi frați ucraineni. Tinerii sunt bine, fiind in afara oricărui pericol. Echipele de salvare, împreună cu cei doi cetățeni ucraineni, se intorc la sediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.