De ultimă oră! „Orice adunare mai mare de 1000 de persoane se interzice”

Întâlnire de urgență la sediul MAI. Secretarul de stat în MAI, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a anunţat că se interzic adunările mai mari de 1000 de persoane, în contextul epidemiei de coronavirus.

„S-a aprobat procedura de suspendare a cursurilor în unităţile de învăţământ, în contextul corfimării unui caz sau a mai multor cazuri de infecţie de coronavirus. Începând cu astăzi se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricăror activităţi care presupun participarea unui număr mai mare de 1000 de persoane. Pentru activităţile cu un număr mai mic de 1000 de persoane, măsura va fi adoptată la nivel local, pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize analize a riscurilor şi a tipurilor de activitate. Aceste măsuri se pot prelungi şi după data de 31 martie, în funcţie de evoluţia la nivel european şi mondial „, a spus Raed Arafat la conferinţa de presă.

Stagiile practice în spitale pentru studenţii la Medicină au fost sistate până la 31 martie.  De asemenea, nu vor fi eliberate la cerere certificate medicale potrivit cărora solicitantul nu este infectat cu coronavirus, a mai anunţat Arafat.

Secretarul de stat a reluat recomandarea ca cetăţenii români să nu circule în zonele afectate de coronavirus, iar celor care sunt în aceste zone să nu vină în România.

„Bineînţeles, această situaţie este temporară, cetăţenilor români care vin din zonele afectate şi se vor aplica regulile de carantină sau autoizolare. Declararea la intrarea la graniţă de alte zone decât zonele reale din care provin poate să fie luată sub incidenţa legii penale ca declaraţie falsă” a spus Raed Arafat.

Acesta a amintit că cei care au încălcat regula au primit amenzi până la 20.000 de lei.

Reamintim că al 13-lea caz de infectare cu coronavirus din România a fost confirmat sâmbătă seară, un bărbat de 72 de ani din Galaţi, fiind al patrulea într-o singură zi. Ca urmare a acestui caz, persoanele care în data de 29 februarie au circulat spre Galaţi folosind microbuzul, cu plecare din Bucureşti (Gara de Nord), la ora 12:15 sunt rugate să se izoleze la domiciliu şi să contacteze în cel mai scurt timp autorităţile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.