De ultimă oră! Şcolile şi grădiniţele ar putea fi închise şi săptămâna viitoare din cauza gripei. Vezi în ce condiţii se suspendă cursurile

Şcolile şi grădiniţele ar putea fi închise şi săptămâna viitoare din cauza gripei. Vezi în ce condiţii se suspendă cursurile

Oferte Early Booking pana la 31 ianuarie! Profita acum! 

Şcolile au fost închise vineri în ţară, potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei Naţionale. Ordinul a fost emis având în vedere creşterea alarmantă a cazurilor de gripă în ultimele zile. Nu este exclus ca, din cauza gripei, cursurile să fie suspendate şi săptămâna viitoare, dau de înţeles atât ministrul Sănătăţii, cât şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi, într-o intervenţie telefonică la România TV, că Institutul Naţional de Sănătate Publică urmează să prezinte marţi situaţia cazurilor de gripă şi că în baza acestor informaţii se va lua o decizie în ce priveşte declararea epidemiei. În privinţa închiderii şcolilor, Sorina Pintea a declarat că decizia suspendării cursurilor se poate lua punctual de către Inspectoratul Şcolar, în colaborare cu cel de sănătate publică, acolo unde este necesar.

„Ne apropiem de o epidemie de gripă. Am avut a doua săptămână la rând declarată “săptămână epidemică”. De aceea am cerut Institutului Naţional de Sănătate Publică de marţi datele pentru săptămâna precedentă astfel încât să putem lua deciziile care se impun. Marţi vom declara dacă avem epidemie de gripă sau nu, pe baza rezultatelor indicate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. În ceea ce priveşte şcolile, de luni începând, se pot lua punctual decizii în funcţie de numărul copiilor bolnavi dintr-o clasă sau dintr-o şcoală. Există această posibilitate legală ca punctual să se ia decizia suspendării cursului. Inspectoratul şcolar împreună cu DSP pot decide acest lucru acolo unde situaţia o cere. (…) Din punct de vedere al specialiştilor ne confruntăm cu o circulaţie mai intensă a virusului gripal, deci este mai grav decât anul trecut”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Înmulţirea alarmantă a cazurilor de gripă a dus deja la închiderea şcolilor în toată ţara în ziua de vineri.

„În data de 25 ianuarie se suspendă cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din ţară. Suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare până la sfârşitul semestrului, respectiv al anului şcolar, stabilite de Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ şi comunicate MEN”, se arată  în ordinul ministrului Educaţiei.

Nu este exclus ca, din cauza gripei, cursurile să fie suspendate şi săptămâna viitoare, dau de înţeles atât ministrul Sănătăţii, cât şi purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

„În special grădinite au raportat la o grupă mai mult de trei cazuri. (…) Așteptăm să vedem de luni încolo câte cazuri mai sunt raportate”, a precizat Marina Manea, purtător de cuvânt la Inspectoratului Școlar al Municipiului București, la Digi24.

Reprezentantul ISMB a mai spus că săptămâna viitoare se va stabili ce grupe de grădiniță își vor suspenda activitatea.

„Au fost 6 grădiniţe care au raportat astfel de cazuri, un număr mai mare de 3 cazuri de gripă”, a subliniat purtătorul de cuvânt al ISMB.

„Noi am primit o adresă de la DSP, această instituție hotărăște până la urmă care va fi perioada de suspendare a cursurilor. În adresă se menţiona că, dacă într-o unitate de învăţământ procentul de absenteism cauzat de gripă e de 20 la sută, se poate lua hotărârea suspendării activităţii întregii unităţi de învăţământ, dar nu mai mult de 10 zile lucrătoare”, a adăugat Marina Manea.

85 de elevi din şcolile bucureştene au fost confirmaţi cu gripă în ultimele patru zile, potrivit Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.