De ultimă oră. Vezi cine și-a depus candidatura la șefia DNA.foto

Luni, 23 iulie, este ultima zi pentru depunerea candidaturilor, la Ministerul Justiției, pentru a intra în concursul pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DNA.

Primul procuror care și-a depus candidatura este Florentina Mirică.Florentina Mirică este un procuror extrem de apropiat de Laura Codruța Kovesi, dar a fost implicată în mai multe scandaluri. Ea a fost anchetată de Inspecția Judiciară pentru că, în dosarul lui Gabriel Oprea, ar fi dezvăluit, din greșeală, numele unui martor cu identitate protejată.content-imageMirică a anchetat dosare grele în DNA, printre care cel al lui Gabriel Oprea, dar și cel al fostului șef al ”Doi și-un sfert”, Petre Tobă. De asemenea, Florentina Mirică a anchetat marile dosare în care au fost judecați judecători sau procurori de renume.

Procurorul Florentina Mirică a avut o evoluţie spectaculoasă în carieră după ce l-a “turnat” pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Nelu Carpen, cu care era coleg. Mai întâi a făcut o vizită de curtoazie la DNA, unde a povestit tot ce ştia despre şeful său, Nelu Carpen, care ulterior a fost arestat împreună cu doi avocaţi. Pe atunci, la şefia DNA se afla însuşi Daniel Morar.

Ulterior, procurorul General al României a detaşat-o pe Florentina Mirică la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Apoi, odată rezolvată speţa cu Carpen, Daniel Morar i-a cerut procurorului General al României, Laura Codruţa Kovesi, să o detaşeze pe Florentina Mirică tocmai la structura centrală a DNA. Dar Kovesi a răsplătit-o din nou, numind-o în fruntea serviciului de combatere a corupţiei în rândul magistraţilor.conform stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.