De Ziua Internaţională a Hemofiliei, Doamnele Liberale din Maramureş au făcut un gest de suflet: au donat sânge pentru bolnavii care au nevoie

De Ziua Internaţională a Hemofiliei, Doamnele Liberale din Maramureş au făcut un gest de suflet: au donat sânge pentru bolnavii care au nevoie

Doamnele Liberale din Maramureş, sensibile la suferinţa celor care au nevoie de sânge, a bolnavilor care suferă de Hemofilie, au decis ca de Ziua Internaţională a Hemofiliei să facă un gest de suflet. Împreună cu deputatul liberal de Maramureş, dr. Viorica Cherecheş, mai multe doamne liberale au trecut pe la Centrul de Transfuzie Sanguină, marţi, 17 aprilie pentru a dona sânge.

“Donarea de sânge este un gest de suflet pentru Doamnele Liberale. Ziua Hemofiliei, mai mult ca oricând, le-a motivat pe Doamnele Liberale din Maramureş să vină în ajutorul celor care au nevoie de sânge. Acest gest ar trebui să sensibilizeze comunitatea că fiecare donare de sânge poate salva trei vieţi.

Mai puţin de 2% din populaţia adultă a României donează sânge. Campaniile umanitare de donare de sânge sunt adresate în special pentru anumiţi pacienţi care suferă de anemii, cancer sau leucemii, hemofilie (tulburări de coagulare) sau arsuri. Aceste fapte bune ar trebui să fie mereu în sufletul şi gândul fiecărui om.

Implicarea constantă în campaniile de donare de sânge a autorităţilor, a medicilor, a ONG-urilor, a asociaţiilor, a voluntarilor ar îmbunătăţi calitatea vieţii şi şansa la o viaţă normală a celor aflaţi în suferinţă.

Alături de Doamne Liberale am dăruit din suflet picături de sânge care vor ajuta la salvarea mai multor vieţi. Dacă gestul nostru ar fi repetat în fiecare zi de oamenii de bine din comunitate prin acţiuni sprijinite şi încurajate de autorităţi, multe vieţi ale pacienţilor din spitale ar fi salvate.

Autorităţile locale şi judeţene ar trebui, prin campanii umanitare de donare de sânge, să sprijine Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare care în fiecare clipă asigură sângele care poate salva vieţi”, a spus deputatul liberal de Maramureş, dr. Viorica Cherecheş.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.