Debra Hevia, consilierul politic al Ambasadei SUA în România a vizitat Baia Mare

SUA1Miercuri, 6 mai 2015, municipiul Baia Mare a fost gazda unui înalt reprezentant al Statelor Unite ale Americii în România. Debra Hevia, consilierul politic al Ambasadei SUA în România a vizitat Baia Mare, unde a avut o întrevedere cu primarul Cătălin Cherecheș pe teme de ordin social și economic.

Pe agenda înaltului reprezentant al statului american s-au aflat vizite la blocul social de pe str. Horea, locuințele de necesitate de la Cuprom și Centrul Social Comunitar Romanii, unde copii din comunitățile defavorizate sunt îngrijiți și educați.

În privința discuțiilor pe teme economice, primarul municipiului i-a prezentat consilierului politic al Ambasadei SUA în România principalul proiect pe care municipiul Baia Mare dorește să îl implementeze în domeniul economic, cel mai mare parc industrial din Europa de Est.

Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare:

“A fost o discuție foarte pozitivă și constructivă cu privire la dezvoltarea economică și socială, despre modul în care abordăm educația, integrarea socială, despre modul în care gândim platforma economică pentru a aduce înapoi tineri sau mai puțin tineri care lucrează în străinătate. Am avut discuții despre modul în care comunitatea participă la tot ceea ce înseamnă dezvoltare a orașului, modul în care interacționează autoritatea locală cu comunitatea.SUA

Cred că este foarte util acest lucru pentru a fi cunoscuți și prin prisma a ceea ce facem pozitiv, cu oportunitățile pe care le avem, cu vulnerabilitățile noastre și pentru a avea un cuvânt, un exemplu, o poziție a celor care, și în domeniul democrației și în domeniul implicării civice, sunt mult mai evoluați ca și noi.

Comunitatea americană este un foarte bun exemplu din perspectiva implicării sociale, civice și lucrul acesta nu poate să fie pentru mine decât o sursă importantă de inspirație. Am prezentat proiectul nostru de dezvoltarea economică coroborată cu educația profesională și dezvoltarea economică in perspectiva parcului industrial, cel mai mare parc industrial din Europa de Est. Este dorința mea și cred că acest lucru va genera din Baia Mare un pol regional strategic. Și aici nu vorbesc doar de regiunea aceasta de Nord-Vest a României, vorbesc de intersecția a trei state importante: Ungaria, România și Ucraina.

Mai ales in aceasta perspectivă în care Ucraina este puternic vulnerabilizată de către statul rus, respectiv de către cei care generează acolo conflictul armat. Cred că noi, cel putin, pe partea de legătură economică și zona de tranzit putem să fim un anumit sprijin în a genera echilibru”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.