Decanul Baroului Maramureș, Florin Andreicuț, a primit distincția Sarmiza Bilcescu pentru serviciile de excepție aduse profesiei de avocat!!!

Baroul Ilfov a fost gazda celei de-a treia ediții a prestigioasei ceremonii de acordare a distincției Sarmiza Bilcescu, desfășurată la Hotel Internațional din București, în data de 25 aprilie 2024. Printre cei onorați în cadrul acestui eveniment s-a numărat și Florin Andreicuț, decanul Baroului Maramureș, recunoscut pentru contribuția sa semnificativă în domeniul avocaturii, diplomației și angajamentul social.

Florin Andreicuț a fost distins cu această prestigioasă recunoaștere pentru meritele sale remarcabile în profesia de avocat, evidențiindu-se prin implicare, dedicare și competență în exercitarea responsabilităților sale. Prin activitatea sa, Florin Andreicuț a demonstrat un angajament deosebit față de valorile și principiile fundamentale ale avocaturii, contribuind în mod semnificativ la promovarea justiției și a statului de drept în societate.

Această distincție aduce un elogiu meritat nu doar pentru realizările individuale ale lui Florin Andreicuț, ci și pentru întreaga sa echipă și pentru Baroul Maramureș, care împărtășește în mod colectiv această recunoaștere a excelentului său lider.

În calitate de lider și avocat dedicat, Florin Andreicuț prin implicarea sa în proiecte sociale și umanitare, a demonstrat un angajament ferm față de îmbunătățirea condițiilor de trai ale celor defavorizați și față de promovarea drepturilor omului în întreaga lume.

Mai mult decât atât, contribuțiile sale în domeniul diplomației au fost remarcate, reflectându-se în eforturile sale pentru promovarea dialogului și înțelegerii între comunități și națiuni. Prin intermediul acestor acțiuni, Andreicuț a consolidat legăturile internaționale și a contribuit la construirea unei lumi mai unite și mai înțelegătoare.

Florin Andreicuț – Un avocat remarcabil
Florin Andreicuț a atras atenția comunității juridice , și nu numai ,prin devotamentul și contribuția sa excepțională în multiple domenii. Cu un palmares impresionant, merită cu prisosință distincția Sarmiza Bilcescu , pentru:
Activități umanitare în Ucraina:
1. Programul „Avocați pentru Refugiați”: inițiat încă de la începutul conflictului din Ucraina, acest program a oferit suport și asistență juridică pentru refugiații afectați de război.
2. Participarea la proiectul „Blue Dot”: membrii Baroului Maramureș au fost implicați în proiectul Blue Dot, oferind asistență și sprijin la frontiera României cu Ucraina.
3. Acțiuni caritabile și donații: Florin Andreicuț a coordonat și contribuit la numeroase acțiuni caritabile și donații în diferite regiuni din Ucraina, precum Solotvino, Cernăuți, Kiev, Brobari, Bucea, Nikolaev, Herson și Odesa.
4. Programe educaționale în Comunitățile Românești (FAST): Florin Andreicuț a inițiat și susținut programe educaționale în comunitățile românești din Ucraina, oferind astfel oportunități de învățare și dezvoltare.
5.Organizarea taberelor pentru copii ucraineni: în anul 2023, au fost organizate 3 tabere pentru copiii ucraineni din zona frontului în Maramureș, oferindu-le acestora momente de bucurie și relaxare într-un mediu sigur.
6. Participarea la acțiuni umanitare cu Fundația Hope & Homes for Children: Florin Andreicuț a fost implicat în acțiuni desfășurate atât în Ucraina, cât și în România, alături de organizația Hope & Homes for Children, contribuind la îmbunătățirea vieții copiilor vulnerabili.
7. A inițiat și participat la acțiuni în Republica Moldova la 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Activități în România:
1. Proiectul FAST Maramureș: Florin Andreicuț a coordonat proiectul FAST Maramureș, prin care peste 5000 de copii au beneficiat de educație juridică în școli, contribuind la formarea unei generații informate și responsabile.
2. Acțiuni caritabile și sociale: a inițiat și contribuit la numeroase acțiuni caritabile în România, sprijinind copiii aflați în centre de plasament și persoanele nevoiașe.
3. Proiecte privind prevenirea consumului de droguri: a fost implicat în proiecte privind prevenirea consumului de droguri în Maramureș, colaborând cu Inspectoratul Școlar Județean, Asociația ASSOC și Clubul Rotary pentru a promova un stil de viață sănătos și responsabil.
4. Dotarea și mobilarea „camerelor de ascultare minori”: a inițiat și coordonat acțiuni pentru dotarea și mobilarea „camerelor de ascultare minori” de la instanțele din județul Maramureș, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de audiere pentru copiii implicați în procese judiciare.
Distincții și recunoașteri:
1. Cetățenia de onoare din partea Ucrainei: Florin Andreicuț a primit cetățenia de onoare din partea comunității ucrainene, în semn de apreciere pentru contribuția sa la sprijinirea și solidaritatea cu poporul ucrainean în timpul conflictului.
2. Decorații din partea armatei ucrainene: a fost decorat de două brigăzi ale armatei ucrainene pentru donațiile și sprijinul acordat, constând în aparatură medicală vitală pentru un spital.
3. Întâlniri de înalt nivel și recunoașteri internaționale: Florin Andreicuț a avut întâlniri deosebite cu oficialități de marcă din România și alte țări, precum și reprezentanți ai comunității ucrainene, în care a fost recunoscută și apreciată munca sa umanitară și diplomatică.
4. Distincții și premii din partea diverselor entități: a primit numeroase premii și distincții din partea Primăriilor, Asociațiilor și Consulatului României în Ucraina pentru activitățile desfășurate în sprijinul comunităților afectate de conflictul din Ucraina.
5. Delegație oficială la Vatican și Ordinul Cavalerilor Maltezi: a fost primit la Vatican de către Sfântul Părinte, împreună cu delegații Uniunii Naționale a Barourilor din România (U.N.B.R.), și a fost recunoscut și apreciat de către Ordinul Cavalerilor Maltezi pentru angajamentul său în sprijinul umanitar și social.
6. Delegat al U.N.B.R. la soluționarea problemelor cetățenilor români în Spania: a fost delegat de către conducerea U.N.B.R. să soluționeze problemele cauzate de către cetățenii români care încearcă să eludeze sistemul de admitere în profesia de avocat din România, datorită legăturilor sale strânse cu conducerea Baroului din Madrid.
7.A 0rganizat conferința C.E.D.O. la Baia Mare la 3 Decembrie 2022- la care au fost invitați să conferențieze 8 magistrați C.E.D.O.

Astfel, această distincție nu doar sărbătorește realizările individuale ale lui Florin Andreicuț, ci și recunoaște impactul său pozitiv într-un spectru larg de domenii, reafirmându-l ca un exemplu de lider dedicat și altruist, ale cărui acțiuni inspiră și mobilizează comunitățile în întreaga lume.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.