December Run – concursul care pune Țara Lăpușului în mișcare

Asociația Sportivă Athletic Tg. Lăpuș organizează duminică, 16 decembrie 2018, prima ediție a concursului de alergare December Run, în orașul Târgu Lăpuș, județul Maramureș. Evenimentul are ca scop promovarea unui stil de viața sănătos care implică mișcarea în aer liber indiferent de anotimp, atragerea tinerilor către sportul de performanță și, nu în ultimul rând, încurajarea locuitorilor din Țara Lăpușului, indiferent că sunt copii, părinți sau bunici, de a petrece timp liber împreună.

Organizatorii estimează că peste 300 de participanți vor alerga duminică în Țara Lăpușului, până acum anunțându-și deja participarea alergători din: Baia- Mare, Baia- Sprie, Cavnic, Bistrița, Cluj, Gurghiu (jud.Mureș), Iași, Vatra Dornei, Petroșani. Printre cei deja înscriși în concurs sunt și alergători de performanță, cum ar fi: Gabriel Bularda- campion european și vicecampion mondial la cros montan juniori, Alexia Hecico- medaliată la campionatul mondial de cros montan juniori, Nicolae Bălan- multipul campion național și vicecampion european al pompierilor, Iuliu- Victor Grec- medaliat la campionatele naționale M.A.I., dar și atleți Masters, campioni naționali, medaliați balcanic și european:  Ion Candrea, Dumitru Sârbu, Maria Șter, Paraschiva Borș, Maria Mois, Ilie Cioca.

„Una dintre prioritățile noastre este să promovăm alergarea în zona Țării Lăpuşului și vrem să facem acest lucru prin conștientizarea comunității asupra beneficiilor și avantajelor, pe care le aduce practicarea atletismului.  Ne dorim, în egală măsură, să identificăm copiii dotați, talentați, pentru a-i susține să poată practica alergarea la nivel de performanță! Nu în ultimul rând, ne dorim ca prin organizarea unor astfel de competiții să promovăm și zona bogată în tradiții a Țării Lăpuşului!”, a declarat Artur Mikloş- președintele şi antrenorul Asociației Sportive Athletic Târgu Lăpuş.

„Organizăm acest concurs pentru că este nevoie, se simte un interes real al tinerilor pentru competiție și socializare în aer liber, în ciuda gadgeturile care îi rețin de la a face mișcare!”, precizează Nicoleta Sasu- vicepreședinte A.S. Athletic Târgu Lăpuș.

Prima ediție a concursului December Run va include probe diferite, gândite pe categorii de vârstă, astfel:

  • 10 km → adulți
  • 1200 m → elevi cls. IX- XII
  • 800 m → cls. V- VIII
  • 400 m → cls. I- IV
  • 400 m → proba Family (grădiniță + cls. 0)

Traseu de alergare December Run: Primărie (Start) → Pod → Piața Eroilor → str. Tineretului → str. Pieții → str. Liviu Rebreanu → Piața Eroilor → Pod → str. Petru Rareș → str. Stadionului → Lighet → Pășune → Dig (Lac Lighet) → str. Stadionului → str. Petru Rareș → Primărie (Sosire).

Concursul este organizat în parteneriat cu Primăria Târgu Lăpuș, Centrul de informare turistică Târgu Lăpuș, Asociația Culturală Dămăcușeni, Asociația OM- Orașului Măriei  și este sponsorizat de Grupul Taparo prin Asociația Familia Taparo.

”Grupul Taparo este cel mai mare angajator din Țara Lăpușului, ceea ce înseamnă că noi avem o responsabilitate foarte mare în această comunitate. Consider că dincolo de responsabilitatea pe care o avem ca angajator, suntem datori să avem grijă de comunitatea noastră din mai multe puncte de vedere. Faptul că din cel mai recent Eurobarometru întocmit de Comisia Europeană a rezultat că România se află pe locul 2 în privinţa sedentarismului, acesta generând apariția unor patologii precum bolile cardiovasculare, diabetul zaharat sau obezitatea nu poate să ne lase nepăsători. Am decis să susținem financiar inițiativa unor oameni pasionați de sport, pentru că ne dorim să aducem împreună oamenii din Țara Lăpușului, pentru că vrem să îi ajutăm să descopere plăcerea pentru mișcare, indiferent de vârsta pe care o au sau de anotimp, și pentru că sperăm ca în acest fel să descoperim și tineri pasionați care poate vor face performanță”, a declarat Președintele Consiliului de Administrație Taparo SA, inginerul Ioan Filip.

December Run va începe la ora 11.00 cu proba de 10 km adulți, la ora 13.00 va începe crosul pentru copii (clasele I – XII), la ora 14.00 este programată proba Family, iar la ora 15.00 va începe festivitatea de premiere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.