Defășurare spectaculoasă de forțe pentru recuperarea turiștilor rătăciți în vârful Pop Ivan din Crasna Vișeului!

turistiDefășurare spectaculoasă de forțe pentru recuperarea turiștilor rătăciți în vârful Pop Ivan din Crasna Vișeului!

 Astăzi, în jurul amiezii, puțin după ora 13.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș a transmis o stare de alertă cu privire la cinci persoane care au reclamat faptul că au rămas blocate în vârful Pop Ivan din Crasna Vișeului, comuna Bistra.

O desfășurare spectaculoasă de forțe de ordine și echipaje de salvare a pornit în căutarea turiștilor rătăciți în vârful muntelui. Salvamontiștii montani din Vișeu de Sus, reprezentanții Poliției de Frontieră, echipaj SMURD, jandarmi și poliție au început o amplă acțiune de căutare.

După ore întregi în care au ținut legătura telefonic cu turiștii, salvatorii au anunțat încheierea cu succes a misiunii de salvare. Toți cei cinci turiști sunt teferi și nevătămați și vor ajunge, în cel mai scurt timp, înapoi la familiile lor. Primele detalii arată că toate cele cinci persoane sunt din Sighet și au pornit într-o excursie de escaladare a muntelui, care putea să aibă o turnură nefericită, date fiind și condițiile meteo nefavorabile de azi. Din fericire, acțunea de salvare s-a încheiat cu bine, iar turiștii vor rămâne doar cu spaima orelor petrecute în vârful muntelui, până la apariția salvatorilor lor.

UPDATE:

„Ieri, 20.09.2015, la ora 12.20, prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, 112, s-a anunțat faptul că 5 persoane, care au pornit pe un traseu montan în zona Crasna Vișeului, vârfului Pop Ivan,  au rămas blocate pe munte din cauza condițiilor meteorologice și a oboselii. Imediat, la sediul I.S.U. Maramureș s-a constituit comandamentul operațional, iar spre locul indicat de către apelant a pornit o echipă mixtă formată din jandarmi montani, pompieri și paramedici din cadrul Secției de Pompieri Vișeu de Sus, salvamontiști, polițiști de frontieră și localnici.  Căutările au durat aproximativ 8 ore, iar în jurul orei 20.00 cele 5 persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 35 de ani, au fost găsite localizare, iar în jur de ora 1.00 au fost coborâte în siguranță la cabana Paltin. Niciuna dintre persoane nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”. transmite ISU Maramureș.

Amalia Babici Man

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.