DEFINITIVAT 2017: Mai mult de jumătate dintre profesorii de Limba română care s-au înscris la definitivat au promovat

La examenul de definitivat de anul acesta promovabilitatea pe judeţul Iaşi a fost puţin peste media naţională, de 66,9%. Astfel, doar 67,14% dintre candidaţi, adică 141 din 210, câţi au fost validaţi pentru susţinerea acestuia, au avut şi media de trecere, formată din nota la examenul scris şi cea obţinută în urma evaluării la clasă şi a portofoliului didactic realizat de către profesor.

Astfel, chiar dacă s-au înscris 263 de cadre didactice, au fost validate doar 231. Din totalul candidaţilor, 26 dintre aceştia nu au efectuat inspecţiile de specialitate, iar un candidat nu a obţinut media 8 la etapa eliminatorie, de la clasă.

La examenul care a avut loc a Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi s-au prezentat 223 de candidaţi, însă 13 dintre aceştia s-au retras. Definitivatul s-a susţinut la 40 de discipline, în judeţul Iaşi fiind 58 de candidaţi pentru educatori, 38 pentru învăţători, 16 pentru educaţie fizică şi sport, 12 la limba engleză, 10 la limba română şi 8 la matematică, scrie ziaruldeiasi.ro.

De asemenea, la arte vizuale – arhitecturã, consiliere psihopedagogică, pedagogie, cultură civică, fizică, farmacie, mecanică, psihologie, educaţie tehnologică, comerţ şi alimentaţie publică a fost câte un candidat.

După afişarea rezultatelor, cinci dintre candidaţi au obţinut note mai mici de 5, între 5 şi 5,99 au obţinut 11 candidaţi, 23 de cadre didactice au luat note între 6 şi 6,99 iar între 7 şi 7,99 au obţinut 30 de candidaţi. O parte dintre candidaţii care au obţinut note între 7 şi 7,99 au promovat totuşi examenul datorită notei obţinute la inspecţie şi la portofoliul personal. Note de promovare la examenul scris, între 8 şi 8,99, au obţinut 90 dintre candidaţi, 49 au luat între 9 şi 9,99 şi au fost doar 2 note de 10 conform rtv.net.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.