Delgaz Grid a înlocuit anul trecut peste 16 kilometri de conducte de gaze naturale în judeţul Maramureş

Delgaz Grid a înlocuit anul trecut peste 16 kilometri de conducte de gaze naturale în judeţul Maramureş

Pentru anul în curs sunt preconizate investiţii de peste 6 milioane de lei pentru modernizarea reţelei de gaze naturale din judeţ. În total, în 2017 Delgaz Grid a investit peste 450 milioane lei în reţelele de gaze naturale şi energie electrică.

Creşterea siguranţei şi a calităţii serviciilor de distribuţie a gazelor naturale şi a energiei electrice sunt principalele obiective ale investiţiilor derulate an de an de către compania Delgaz Grid în cele 20 de judeţe în care este activă.

Astfel, anul trecut, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a Grupului E.ON în România, a investit circa 4.8 milioane de lei pentru modernizarea a peste 16 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale din judeţul Maramureş. Cele mai importante investiţii au fost derulate în municipiul Baia Mare şi localităţile Dumbrăviţa, Colţău şi Baia Sprie.

În municipiul Baia Mare compania a înlocuit peste 9.5 kilometri de conducte şi branşamente, fiind investite circa 3.65 milioane de lei, ceea ce reprezintă circa 75% din valoarea totală a investiţiilor la nivelul judeţului. A fost modernizat sistemul de distribuţie a gazelor naturale care deserveşte consumatorii de pe mai multe străzi din municipiu, printre care menţionăm: str. Cărămizilor, Bdul. Bucureşti, 22 Decembrie, Hortensiei-Bdul. Unirii, Gării, Săsarului, Salcâmului, Victoriei, Iuliu Maniu şi Sănătăţii.

Alte proiecte de investiţii au vizat reţeaua de distribuţie din localitatea Dumbrăviţa unde au fost reabilitaţi peste 2km de conducte şi branşamente, localitatea Colţău, circa 3km şi Baia Sprie, aproximativ 1.8km.

« Clienţii sunt prioritatea noastră şi ei sunt cei care vor beneficia de efectele modernizării infrastructurii de distribuţie. Investim an de an sume importante, iar reuşita noastră înseamnă să avem tot mai mulţi clienţi care se bucură de confortul dat de gazele naturale sau electricitate, asigurate la parametri superiori de calitate. Vom continua să investim masiv chiar dacă uneori aceasta poate însemna şi unele inconveniente pentru cetăţeni, însă important este că în urma acestor lucrări se obţine siguranţă şi confort », declară dl. Csulak Ferenc, Director General Delgaz Grid.

Pentru anul în curs, compania Delgaz Grid şi-a propus să demareze modernizarea circa 32 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale, fiind alocat în acest scop un buget în valoare de peste 6 milioane de lei. Se are în vedere demararea unor lucrări noi de investiţii în municipiul Baia Mare, precum şi în Baia Sprie şi Săsar.

Pentru municipiul Baia Mare, planurile de investiţii constau în înlocuirea a aproximativ 16 kilometri de conducte şi branşamente de gaze naturale, valoarea investiţiilor fiind estimată la peste 3 milioane de lei. Alte lucrări de investiţii vor viza reţeaua de distribuţie din Baia Sprie – peste 14km şi Săsar – aproximativ 2.5km.

În total, anul trecut Delgaz Grid a investit circa 450 milioane de lei, aceasta fiind cea mai mare sumă alocată în acest scop de la intrarea pe piaţa românească a Grupului E.ON, în anul 2005. Pentru 2018, Delgaz Grid şi-a propus să investească peste 494 milioane de lei, destinaţi în cea mai mare parte modernizării reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Totodată, compania va continua să deruleze campanii de informare a populaţiei privind utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a surselor de energie.

Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, deserveşte peste 3 milioane de clienţi şi operează:

  • o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord a României: Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău;
  • o reţea de electricitate de peste 80.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.