Delgaz Grid investește 4,6 milioane de lei pentru modernizarea rețelei de gaz în trei localități din județul Maramureș

Delgaz Grid investește 4,6 milioane de lei pentru modernizarea rețelei de gaz în trei localități din județul Maramureș

  • Investițiile vor duce la îmbunătățirea alimentării cu gaze naturale a consumatorilor, precum și a performanței rețelei;
  • Anul trecut, rețeaua de distribuție din acest județ fost modernizată pe o lungime de 14 km și a fost extinsă cu circa 46 km;

 Trei proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror valoare totală este de 4,6 milioane de lei, au fost planificate pentru acest an în județul Maramureș. Lucrările vizează modernizarea rețelei de gaz pe o lungime de aproximativ 6 kilometri în trei localități din județ. În urma investițiilor, va fi îmbunătățită alimentarea cu gaze naturale a maramureșenilor, fiind asigurată continuitatea și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

„La nivelul întregii companii, pentru distribuția de gaze naturale ne-am planificat în acest an investiţii în valoare de 365 milioane de lei, obiectivul principal fiind modernizarea și extinderea rețelei. Totodată, împreună cu primăriile, vom înființa distribuții în opt localități din țară. Mulțumim autorităților locale pentru că ne sprijină în mod constant în derularea lucrărilor de investiții care duc la creșterea calității serviciilor noastre și a numărului de clienți racordați la rețea”, declară Cristian Ifrim, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Cele mai importante proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în municipiul Baia Mare, Baia Sprie  și localitatea Cicârlău.

Anul trecut, în județul Maramureș au fost derulate tot trei proiecte de investiții prin intermediul cărora au fost modernizați peste 14 km de conducte și branșamente gaze naturale – în municipiul Baia Mare și Seini, iar rețeaua de distribuție a fost extinsă cu aproximativ 46 km, pentru racordarea de noi consumatori.

În anul 2023, Delgaz Grid a investit în distribuția de gaze naturale circa 419 milioane de lei, în special pentru modernizarea a peste 250 km de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 468 km.

Totodată, în parteneriat cu autoritățile locale, au fost înființate 14 noi distribuții de gaze naturale, pe o lungime de 110 kilometri, în localități din județele Iași, Bacău, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Cluj și Harghita. Tot anul trecut au fost modernizate șapte stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Sibiu, Suceava, Bacău, Satu Mare și Bihor.

 Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.800 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,3 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3,4 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.