Delgaz Grid modernizează în acest an peste 35 de kilometri din rețeaua de gaz din județul Maramureș

Delgaz Grid modernizează în acest an peste 35 de kilometri din rețeaua de gaz din județul Maramureș

 Cele mai ample lucrări se desfășoară în localitățile Târgu Lăpuș, Baia Sprie și Finteușu Mare;

  • Anul trecut, în județul Maramureș au fost înlocuiți peste 14 kilometri de conducte și branșamente de gaz, alți 5 kilometri fiind protejați catodic;

În acest an sunt planificate în județul Maramureș mai multe proiecte de investiții, a căror valoare totală depășește 2,75 milioane de lei. Lucrările vizează modernizarea conductelor și branșamentelor de gaz pe o lungime de peste 35 kilometri.

Funcționarea în condiții de siguranță a rețelelor de distribuție a gazelor naturale este o prioritate pentru noi. De aceea am alocat și în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiții. Suntem pe deplin conștienți că nici un efort nu este prea mare atunci când pui în prim-plan siguranța și creșterea calității serviciilor pentru clienți”, declară Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

Unul dintre cele mai importante proiecte de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaz, pe o lungime de aproape 8 kilometri, se va derula în localitatea Târgu Lăpuș pe străzile Țibleșului, Teiului, Cloșca, Crișan, Stejarului). Alt proiect vizează modernizarea a aproape 3 km în Baia Sprie (zona Micro Raion-Vest).

În localitatea Finteușu Mare vor fi protejați catodic 24 de kilometri din rețeaua de distribuție, valoarea investițiiei depășind 100.000 lei.

Anul trecut în județul Maramureș s-au derulat 7 proiecte de investiții prin intermediul cărora s-au înlocuit 14 kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu circa 2,5 kilometri, pentru racordarea de noi consumatori. Cea mai mare parte a rețelei de gaz, respectiv peste 12 kilometri, a fost înlocuită în municipiul Baia Mare. În localitatea Lăschia, rețeaua de gaz a fost protejată catodic pe o lungime de 5 kilometri. Pe parcursul anului trecut au fost executate lucrări de modernizare la una dintre stațiile de reglare măsurare a presiunii din Baia Sprie.

Delgaz Grid a investit în anul 2019 peste 210 milioane lei, în special pentru modernizarea a 340 kilometri de conducte și branșamente gaz.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.