Delictele silvice sancţionate de poliţişti

lemnIeri, 09 iunie, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale în cazul a doi bărbaţi care transportau ilegal peste 43 mc de material lemnos şi au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

Ieri, la ora 17.50, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 că o autoutilitară care se deplasa dinspre localitatea Chelinţa spre Baia Mare transporta o cantitate de lemn mai mare decât cea înscrisă în avizul de însoţire.
La ora 18.20, poliţiştii care efectuau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier pe DN1C în localitatea Recea, au oprit pentru control ansamblul format din autoutilitara şi remorca despre care existau indicii că ar transporta ilegal materialul lemnos. La volanul vehiculului poliţiştii au identificat un bărbat de 39 de ani, domiciliat în comuna Deseşti.

În urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Maramureş, poliţiştii Biroului Delicte Silvice au constatat că documentele de însoţire a materialului lemnos erau ilegale. Cei 34.45 mc de buşteni, de esenţă fag, au fost ridicaţi în vederea confiscării iar şoferul a fost sancţionat contravenţional conform articolului 20 din Legea 171/2010.

Tot ieri, între orele 09.00 – 15.00, poliţiştii din Sarasău au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care transportă ilegal material lemnos. Astfel, poliţiştii au depistat pe drumul comunal din Săpânţa o autoutilitară care transporta 8,6 mc de lemn, de esenţă fag.
Deoarece sătmăreanul aflat la volanul vehiculului nu a putut prezenta avizul de însoţire primar, lemnul transportat a fost ridicat în vederea confiscării iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă.

Un bărbat de 47 de ani din comuna Bârsana este cercetat de poliţişti pentru că a sustras 24 de arbori de pe un teren aflat în proprietatea unei femei din aceeaşi comună.
Verificările efectuate de poliţişti au relevat că bărbatul a tăiat şi sustras arborii nemarcaţi, de esenţă foioase, în perioada ianuarie – mai a.c.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.