Deputat de Maramureş, Viorica Cherecheş: „Cei care „au dat ţării aur” merită să se bucure de o pensie liniştită”

Deputatul PNL de Maramureş, Viorica Cherecheş susţine pensionarii şi le ascultă păsurile ori de câte ori are ocazia. Parlamentarul a participat alături de Ştefan Lupşa, preşedintele Asociaţiei Caspev dar şi de Vasile Ghişe, reprezentantul conducerii Casei Judeţene de Pensii Maramureş la o întâlnire cu liderii pensionarilor.

„Au muncit o viaţă întreagă în subteran sau pe marile platforme industriale din judeţ, dar în loc să se bucure de o pensie liniştită sunt umiliţi şi puşi pe drumuri pentru o recunoaştere a muncii de zeci de ani.

Apariţia Legii nr. 192/7 iulie 2015 a creat false aşteptări în rândul oamenilor care au lucrat în minerit, înainte de 1 ianuarie 2011. După recalcularea pensiilor, mulţi dintre ei au fost defavorizaţi de lege.

Vasile Ghişe, reprezentantul conducerii Casei Judeţene de Pensii Maramureş a răspuns invitaţiei inginerului Ştefan Lupşa, preşedintele Asociaţiei Capev şi împreună cu pensionarii din minerit, au analizat punctual şi aplicat problemele cu care se confruntă. Liderii pensionarilor au semnalat neconcordanţele legislative care îi dezavantajează”, a precizat Viorica Cherecheş.

Parlamentarul susţine că va expune în Parlament situaţia cu care se confruntă mii de pensionari din Maramureş dar şi din întreaga ţară şi va căuta soluţii.

„Ca deputat în Parlamentul României voi pleda în favoarea oricărui pensionar din Maramureş pentru a îndrepta o lege care nu este în favoarea tuturor, iar la noi în judeţ sunt mii de astfel de cazuri.

Platformele miniere care au reprezentat o sursă importantă pentru comunitatea băimăreană sunt acum doar o amintire pentru maramureşeni iar şansele de redeschidere ale perimetrelor sunt reduse. Totuşi, cei care „au dat ţării aur” merită să se bucure de o pensie liniştită”, a mai spus deputatul PNL de Maramureş, Viorica Cherecheş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.