Deputat liberal de Maramureş, Dr. Viorica Cherecheş:”Guvernul tratează sistemul sanitar cu cifre şi calcule contabile”

Deputat liberal de Maramureş, Dr. Viorica Cherecheş:”Guvernul tratează sistemul sanitar cu cifre şi calcule contabile”

“Viziunea principală a programului Guvernului în Domeniul Sănătăţii este construită în jurul cetăţeanului şi nu a sistemului medical”.  Dacă sistemul medical nu este de calitate şi lipseşte dotarea medicală cu grad înalt de performanţă, pacientul nu beneficiază de servicii medicale care să-l ajute în prevenirea sau tratarea corectă a bolilor.

Doi ani care s-au scurs de când Guvernul PSD-ALDE şi-a asumat implementarea unor Politici în domeniul Sănătăţii. Cele 8 spitale regionale promise s-au transformat în trei. Finanţarea europeană de 150 de milioane de euro pentru construcţia celor trei unităţi medicale este incertă, după ce costul total a crescut de la 300 de milioane de euro la 1,1 miliarde de euro.

Ministerul Sănătăţii constată sau este luat prin surprindere de lipsa vaccinurilor, a paturilor pentru arşi, de infecţiile nosocomiale, de imposibilitatea de a trata bolnavi în ţară şi infecţii frecvente la nou născuţi. Este grav că Sănătatea, în acest Guvern, este tratată superficial, fără minimă responsabilitate şi asumarea măsurilor radicale de închidere a activităţii în diferite secţii ale spitalelor. Nimic coerent, constructiv, pertinent. Doar recunoaşterea problemelor grave din Sănătate nu aduce beneficii în rezolvarea crizei sanitare şi nu generează soluţii eficiente pentru cei în suferinţă. Un singur caz rezolvat şi care este mediatizat pe posturile de televiziune nu poate să suplinească lipsa totală a Politicilor în Domeniul Sănătăţii. Acestea au fost asumate de către actuala coaliţie de guvernare, dar calculele contabile nu pot înlocui sănătatea oamenilor. Oare şi pentru infecţiile copiilor vom apela la mecanisme europene?

„Trăiesc cu speranţa că în ultimul ceas sănătatea românilor va deveni o prioritate pentru guvernanţi, pacientul va fi tratat cu sufletul, să nu depindă de cifre, iar criteriul politic în managementul sanitar să fie înlocuit cu competenţe şi pregătire profesională”.

Dr. Viorica Cherecheş,
deputat liberal de Maramureş

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.