Deputat PMP Adrian Todoran: „România trece printr-o criză a forţei de muncă iar firme din judeţul Maramureş sunt pe punctul de a-şi muta capacităţile de producţie în altă ţară”

România trece printr-o criză a forţei de muncă iar firme din judeţul Maramureş sunt pe punctul de a-şi muta capacităţile de producţie în altă ţară, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul PMP Adrian Todoran.

‘Acum, în România este o criză a locurilor de muncă, criză observată de cei din mediul privat, iar cei din mediul privat nu-şi găsesc astăzi angajaţi, pentru că toţi vor să lucreze la stat. (…) Mediul privat este motorul economiei. Cunosc cazul unei firme de producţie din Maramureş care deţine peste 300 de angajaţi şi este pe punctul de a-şi muta capacităţile de lucru în altă ţară. Proprietarii afacerii susţin că o posibilă majorare a salariului minim, prevăzută să aibă loc anul viitor, i-ar afecta, însă, problema rămâne forţa de muncă, mult diminuată’, a spus Adrian Todoran.

Parlamentarul PMP a subliniat că România nu se poate dezvolta fără prezenţa investiţiilor.

‘O ţară nu se poate dezvolta dacă nu are parte de investiţii. Prioritatea acestui Guvern n-au fost investiţiile, au fost doar pomenile electorale, şi doar partea de ajutoare sociale, iar pe partea de legislaţie ar trebui să se lucreze foarte serios. Gândiţi-vă că după doi ani de zile de guvernare, România n-a pus fundaţia unui spital din cele opt, regionale. (…) Tot timpul vor da vina pe fostul ministru. (…) Creşterea economică a României va fi negativă două trimestre consecutiv anul viitor’, a susţinut Todoran.

Potrivit deputatului PMP, atât investitorii români, cât şi cei străini au nevoie de o încurajare pentru a investi pe termen lung.

‘Atât timp cât investitorii români şi cei străini nu vor fi încurajaţi să-şi gândească un plan de afaceri pe termen lung, vom avea mereu probleme. În afaceri e nevoie de predicţie iar investiţiile pe termen lung trebuie încurajate. Toate lucrurile care se gândesc în România sunt pe termen scurt. Cred că în momentul de faţă România are nevoie de o altă guvernare, de o altă perspectivă’, a apreciat Adrian Todoran. AGERPRES /(A-autor: Leontin Cupar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.