Deputat PMP Adrian Todoran: „Venitul minim garantat trebuie să existe în România, dar trebuie făcută o analiză foarte corectă”

Asigurarea venitului minim garantat ar trebui reanalizată şi adaptată cerinţelor societăţii actuale, astfel încât ajutorul social să fie acordat pe criterii întemeiate, şi nu ‘imaginare’, a susţinut vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul PMP Adrian Todoran.

‘Venitul minim garantat trebuie să existe în România, dar trebuie făcută o analiză foarte corectă şi niciun partid până-n momentul faţă, în afară de PMP, nu şi-a asumat acest lucru. De ce? Pentru că este o masă de manevră foarte consistentă, iar unii primari, subliniez, doar unii primari, folosesc în timpul alegerilor ajutoarele sociale pentru a ‘cumpăra’ voturile. Nu este normal ca în România cei cu ajutoare sociale să refuze locurile de muncă pentru că stau bine-mersi, acasă’, a declarat Adrian Todoran.

Potrivit deputatului, în toamna acestui an, fermierii din Maramureş au fost refuzaţi la culesul fructelor de persoane care locuiesc în mediul rural şi primesc ajutor social, deşi aceştia doreau să le plătească pentru munca prestată.

‘Unii au un venit destul de consistent, iar cei care deţin mici afaceri în domeniul agriculturii nu au cu ce să-şi culeagă merele de pe câmp. Noi stăm cu fructele pe pomi şi aşteptăm să vină viscolul sau vântul să doboare fructele, că nu avem cu cine să strângem merele. De ce? Faptul că ajutorul social este o garanţie către primari că deţin o masă de manevră. Cred că trebuie modificată substanţial această lege. Voi insista pe acest subiect, deşi este un subiect populist, pentru că o să-mi atrag o critică foarte mare din partea celor care beneficiază de ajutoare sociale, dar mi-am atras foarte mulţi simpatizanţi din partea celor care iau ajutoare sociale, îndeosebi, întemeiat. Pentru că sunt cei care iau ajutoare sociale pe merit şi sunt foarte indignaţi când văd în comuna respectivă alte familii care nu au drepturi şi nu au beneficiari legali pentru acest ajutor social’, a spus Adrian Todoran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.