Deputat Viorica Cherecheş: „Economia românească este la un  pas de faliment! De ce ucideți mediul privat?”

Deputatul liberal de Maramureş, dr. Viorica Cherecheş susţine că măsurile şi politicile economice impuse de actuala guvernare duc mediul privat către faliment. Într-o declaraţie politică prezentată în Camera Deputaţilor, parlamentarul maramureşean a tras un semnal de alarmă legat de viitorul economic al României şi consecinţele dezastruoase pe care le pot avea deciziile luate în acest domeniu.

„Sub actuala guvernare, societatea românească va traversa o perioadă dificilă din punct de vedere economic. În scurt timp ne vom confrunta cu o  criză profundă din punct de vedere al execuţiei bugetare generată de lipsa de fonduri necesare pentru acoperirea cheltuielilor curente. Aţi promis bunăstare și veți da românilor doar visuri deșarte. În acest context,  eforturile actualei guvernări, de optimizare a soluţiilor financiare sunt de fapt de împovărare a mediul privat. Este necesar să fie găsite elemente de reformă administrativă care să permită relansarea economică nu să fie puşi la eforturi şi mai mari agenţii economici care şi aşa abia mai fac faţă în faţa numărului foarte mare de taxe, impozite şi documente cu care se confruntă lunar”, a subliniat Viorica Cherecheş.

Parlamentarul, care are o vastă experienţă în administrare după ce a condus timp de 16 ani una dintre unităţile medicale de top din Maramureş, spune că trebuie găsite urgent soluţii pentru a remedia problemele cu care se confruntă investitorii privaţi.
 „Deficitul bugetar cauzat de cheltuielile exagerate cu mărirea salariilor și a  pensiilor în raport cu numărul redus de angajaţi care contribuie la fondul de pensii, este semnalul de alarmă care vă obligă să găsiți rapid soluţii de reformare a pieţei muncii din România.

 Reducerea numărului de bugetari nu este singura  măsură  viabilă pentru a echilibra aceste diferențe între angajați și pensionari. Trebuie găsite şi alte modalităţi pentru creşterea numărului de angajaţi din mediul privat. Acest lucru poate fi făcut prin facilitarea fiscală pentru angajatorii privaţi care deschid noi locuri de muncă sau care reinvestesc profitul în tehnologie de ultimă oră. Dar ce face acest Guvern? Fiscalizează tot!

Nu trebuie neglijat faptul că mediul privat este cel care aduce cei mai muți bani la Bugetul de stat, mediul privat este cel care ajută economia să crească și să atingă țintele economice cu care această guvernare se tot laudă. Guvernarea dezastruoasă, în loc să ajute mediul privat îl împovărează cu alte biruri”, a mai spus deputatul maramureşean.

Deputat Viorica Cherecheş mai spune că modul în care sunt gestionaţi banii publici se va reflecta în viitor, iar copiii şi nepoţii noştri vor fi cei care vor suporta consecinţele deciziilor luate de actuala guvernare.

Necesitatea creşterii numărului de angajaţi în mediul privat obligă la flexibilitate atât din punct de vedere al administraţiei, prin măsuri de relaxare fiscală, cât şi din punct de vedere al calificării şi pregătirii profesionale specifice. Măsuri de care actuala guvernare nu ţine cont!

De ce nu se identifică numărul persoanelor apte de muncă, aflate în afara pieței muncii actuale, de ce nu se intensifică programele de instruire, recalificare și de reconversie profesională prin accesarea fondurilor europene, pentru acest tip de persoane? Cine sunt eu să dau lecții ? Specialiștii din guvernarea actuală ar trebui să găsească soluții urgente în acest sens, astfel România se va întoarce cu mulți ani în urmă, iar generațiile viitoare nu trebuie să plătească pentru proasta gestionare a banilor publici”, a concluzionat Viorica Cherecheş, deputat liberal de Maramureş.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Biserica in proprietatea parohiei reformate este un edificiu al sighetenilor. Reparatiile necesare unui astfel de monument arhitectonic ar trebui sa le rezolve exclusiv comunitatea. Alocarea unei sume infime si cu anumite conditii mi se par injositoare. Primaria care este de fapt o cladire ce apartinea si poate mai apartine de patrimoniul ministerului de justitie a fost reparata si n exterior di n interior in mai multe randuri. Fireste ca si banii cetatenilor romani de religie protestanta(reformati) au fost folositi la repararea acestui edificiu. Toate cladirile vechiului oras trebuie reparate de comunitate deoarece primaria incaseaza impozite dupa aceste cladiri. Consilierii care se opun ca Sighetul sa arate curat si frumos trebuie ignorati sau trimisi acasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.