Deputat Viorica Cherecheş: „Pregătim în Parlament moţiunile pentru Justiţie şi Sănătate”

Într-o conferinţă de presă care s-a desfăşurat joi, 7 septembrie, deputatul PNL de Maramureş Viorica Cherecheş a explicat necesitatea moţiunilor pe care le pregătesc liberalii în Parlamentul României.

„Moţiunea pe Justiţie va fi săptămâna viitoare şi tot pentru săptămâna viitoare pregătim şi moţiunea pentru Sănătate. Problemele sistemului public de sănătate din România sunt atât de multe încât nu ne-ar ajunge nici măcar o săptămână ca să le putem doar dezbate în plenul Parlamentului. Moţiunea simplă pentru Sănătate o pregătim deoarece abuzurile în Sănătate sunt atât de evidente încât trebuie să-i atenţionăm, poate să-i trezim la realitate”, a precizat deputatul.

Medic cu o experienţă de patru decenii, Viorica Cherecheş a făcut precizări şi despre Legea privind măsurile de prevenire şi control a Tuberculozei, proiect legislativ care se află în dezbatere la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor, comisie din care face parte.

„Acum la Comisia de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor se dezbate Legea privind măsurile de prevenire şi control a Tuberculozei. Dacă am ajuns să legiferăm orice boală, atunci este grav. Eu nu spun, Tuberculoza este o boală foarte importantă, este o boală infecto-contagioasă căreia trebuie să-i dăm importanţa cuvenită dar care are deja un cadru legislativ.

Există un plan de monitorizare, există finanţare, există măsuri, există prevenire. Este legiferat totul prin Ordine de ministru, prin Hotărâri de Guvern, de ce trebuie noi să facem o Lege a Tuberculozei.

Este de fapt un ajutor mascat al celor din PSD pentru bolnavii de Tuberculoză. Ar acorda astfel ajutoare sociale legalizate ca să-i aducă la tratament. Comunitatea are asistenţi comunitari, spitalele de boli pulmonare au asistenţi sociali care trebuie să meargă în focare să le dea bolnavilor tratamentul.

PSD-ul a şters praful de pe o lege iniţiată în urmă cu doi ani ca să mai dea nişte ajutoare sociale”, a subliniat parlamentarul.

Un alt proiect legislativ foarte important despre care deputatul Viorica Cherecheş a făcut precizări este Legea privind vaccinarea persoanelor din România, „o lege de maximă importanţă”, după cum a explicat parlamentarul,

„Acest act normativ va fi cu atenţie disecat în Parlament pentru că în cazul în care nu vaccinăm copiii şi nu luăm toate măsurile pentru ca să fie vaccinaţi, vor apărea din nou boli precum poliomielita, variola dar şi altele care sunt cu transmitere rapidă şi care lasă sechele.

La Legea vaccinării dreptul suveran îl are părintele, care va decide soarta copilului lui, dar nu ne este indiferent cum intră acesta într-o comunitate de copii: vaccinat sau nevaccinat.

PSD a înaintat Parlamentului un proiect de lege slab, făcut de amatori, incomplet şi superficial, doar ca să scape de presiunea mediatică.

Deocamdată, legea în forma actuală este o teorie. Practic, vom vedea în realitate şi acolo vom încerca să amendăm tot ce se poate şi vom fi foarte, foarte atenţi la ceea ce se întâmplă cu Legea vaccinării”, a mai spus Viorica Cherecheş, deputat PNL de Maramureş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.