Deputatul Bota Călin a primit vizita delegației parlamentare georgiene în cadrul întâlnirii Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților!


România este un partener pe care poporul georgian se poate baza în parcursul său spre integrarea europeană și euroatlantică.

„Acesta este mesajul pe care l-am transmis, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, cu ocazia primirii delegației parlamentare georgiene, conduse de Nikolosz Samkharadze, președinte al Comisiei pentru relații externe, membru al Comisiei pentru integrare europeană și al Grupului parlamentar de prietenie Georgia-România.
Anul acesta, pe 25 iunie, aniversăm 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Georgia și ne bucurăm că dialogul politic între cele două țări este pe un trend ascendent. România rămâne consecventă și susține ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei, în granițele recunoscute internațional.
Cu privire la relațiile bilaterale, apreciem că există potențial pentru creșterea și diversificarea relațiilor economice. Georgia reprezintă unul dintre principalii parteneri comerciali ai României din zona Caucazului de Sud, însă potențialul de creștere a comerțului bilateral nu este suficient exploatat.
Anul acesta, România finanțează în Georgia asistență în domeniul educației, în domeniul electoral, în domeniul drepturilor omului, democrației, statului de drept, în domeniul gestionării situațiilor de urgență și în domeniul infrastructurii economice pentru sistemul energetic.
Vom continua să sprijinim Georgia în aspirațiile sale europene, precum și în ceea ce privește stabilirea unei cooperări bazată pe merite în implementarea reformelor.” a transmis deputatul PNL de Maramureș, Bota Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.