Deputatul Bota Călin: inițiativă legislativă privind plata în proporție de sută la sută a salariului asistenților de la bugetul de stat!

Deputatul Bota Călin: inițiativă legislativă privind plata în proporție de sută la sută a salariului asistenților de la bugetul de stat!

„La cabinetul parlamentar am primit foarte multe plângeri ale asistenților persoanelor cu handicap care nu și-au primit la timp drepturile salariale și din discuțiile cu primarii din județul Maramureș am constatat că este o problemă generală legată de asigurarea procentului de 10% pentru plata asistenților, care revenea bugetului local. Cel mai adesea, acești bani erau asigurați tot de la bugetul de stat, la rectificări bugetare sau din fondul de rezervă, pentru că multe bugete locale nu pot susține această cheltuială.
De aceea, alături de colegii mei, senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș și deputatul Florin-Alexandru Alexe am depus o inițiativă legislativă care vine în sprijinul asistenților persoanelor cu handicap, o inițiativă care are în vedere plata în proporție de sută la sută a salariului asistenților de la bugetul de stat, în condițiile în care până în prezent plata se făcea în proporție de 90% din bugetul de stat și 10% din bugetul local.
Astfel, rezolvăm o problemă importantă pentru persoanele cu handicap și asistenții lor, deoarece le asigurăm plata salariilor de la bugetul de stat.”, a transmis deputatul PNL de Maramureș, Bota Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.