Deputatul Bota Călin: „Legea internetului pentru toți“ a fost adoptată de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional!

„Legea internetului pentru toți“ a intrat în linie dreaptă. Deputatul PNL de Maramureș, Bota Călin este co-inițiator al proiectului:
„Legea internetului pentru toți“ , un proiect la care am fost co-inițiator, a fost adoptată de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional.
Legea creează cadrul legislativ în așa fel încât, în termen de trei ani de la data intrării în vigoare a legii, instituțiile și autoritățile publice sunt obligate să conecteze la internet toate clădirile pe care le dețin sau le administrează și care au ca destinație principală furnizarea de servicii publice.
Orice român va avea dreptul de a i se asigura accesul la cel puțin un serviciu de internet funcțional în bandă largă. Este vorba despre internet la punct fix, prin fibră optică, necesar pentru dezvoltarea comunităţilor izolate, mare parte dintre ele defavorizate.
Legea adoptată răspunde nevoilor românilor, iar implementarea ei poate fi asigurată din fondurile importante care vizează digitalizarea României, prevăzute în cadrul PNRR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.