Deputatul Bota Călin prezent la Udătoriul din Șurdești, un eveniment de tradiție pentru comunitatea locală!

Conform tradiției locale feciorii Șișești îi aleg pe cei care au ieşit primii la arat şi îi numesc „Udători”. Udătoriul trebuie să fie om harnic, bine văzut în sat, să aibă copii „pentru ca anul să fie roditor”.
„Cu mare drag am răspuns și anul acesta invitației primarului de la Șișești, Ioan Mircea Tentiș, și am participat la Udătoriul din Șurdești, un eveniment de tradiție pentru comunitatea locală, care a ajuns deja la a 24 a ediție. La eveniment au participat și Florin-Alexandru Alexe, deputat, și Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș.
Obiceiul local, în cadrul căruia este apreciat cel mai harnic om din sat, vine din vechime și trimite la reînvierea naturii odată cu venirea primăverii.
După ritualul tradițional, participanții la eveniment s-au bucurat de prezența mai multor artiști populari îndrăgiți: Deți Iuga, Oana Font, Ioan Dordoi, Anuța Iuga, Radu și Hermina Mare, Raluca Coroian și Paul Crăciun, Daniel Pop, Augustina Băban, Raluca și Georgiana Pintzoi, Georgiana Ghișa, Adelin Roman, Ansamblul Folcloric Vasile Lucaciu Șișești, Asociația Cetatea Fisculașului și Corul bărbătesc al Bisericii Ortodoxe.”, a transmis deputatul PNL de Maramureș, Bota Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.