Deputatul Bota Călin: vot pentru legea ce ajută la reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere!

Ieri, 7 februarie 2024, s-a votat în plenul Camerei Deputaților un proiect de lege inițiat de PNL, care vine în sprijinul cetățenilor și al autorităților locale.
„Legea vizează modificarea și completarea Legii nr. 192/2010 privind trecerea unor drumuri forestiere, a căilor ferate forestiere și a lucrărilor de corectare a torenților din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ-teritoriale și în administrarea consiliilor locale ale acestora.
Potrivit modificărilor votate astăzi în plenul Camerei Deputatilor, drumuri forestiere, căi ferate forestiere și lucrări de corectare a torenților, precum și a terenurilor aferente acestora, din domeniul public al statului din administrarea MMAP, prin Regia Națională a Pădurilor-Romsilva, pot trece cu titlu gratuit din domeniul public al statului în domeniul public al unor unități administrativ — teritoriale.
De asemenea, legea prevede și trecerea unor drumuri forestiere din domeniul public al statului și din administrarea MMAP, prin Regia Națională a Pădurilor – Romsilva în domeniul privat al statului la solicitarea scrisă a persoanelor fizice sau juridice ce dețin în proprietate terenurile aferente întregului drum forestier, în vederea transmiterii cu titlu oneros către acestea.”, a transmis deputatul PNL de Maramureș, Bota Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.