Deputatul Bota Călin: susțin învățământul din Maramureș!

Două contracte de finanțare esențiale pentru dezvoltarea învățământului maramureșean au fost semnate ieri, 6 septembrie 2023, de către doamna Ministru al Educației, Ligia Deca, și președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

„Primul contract, în valoare de circa 25 milioane de euro, vizează realizarea Campusului profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest, un proiect de care Maramureșul are mare nevoie pentru a asigura forța de muncă bine calificată de care au nevoie companiile care vor investi în parcurile industriale din Maramureș.
În cadrul Campusului profesional vor fi realizate, pe lângă săli de clasă și laboratoare, spații de cazare pentru 300 elevi și studenți în 6 unități de cazare, o sală de sport, un bazin de înot, două terenuri de sport exterioare și un parc pe o suprafață de 2 ha. Campusul, care urmează să fie finalizat în circa doi ani, va fi pus la dispoziția Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual din care fac parte: Consiliul Judeţean Maramureş, Aramis Invest, Eaton Electro Producție și Universal Alloy Corporation Europe, Universitatea de Vest “Vasile Goldiș”, Liceul Tehnologic ”Transilvania”, Colegiul Tehnic “George Barițiu”, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto din Baia Sprie și Școala “Lucian Blaga” din Fărcașa.
Celălalt contract semnat prevede achiziția a 31 de microbuze electrice, care vor fi date în folosință școlilor din mediul rural pentru a asigura transportul elevilor la unitățile de învățământ.
Ambele proiecte sunt menite să contribuie la asigurarea accesului la o educație de calitate pentru elevii maramureșeni.
Mulțumiri doamnei ministru Ligia Deca pentru susținerea proiectelor educaționale ale Maramureșului și felicitări președintelui CJ, Ionel Bogdan, pentru implicarea sa în proiecte care construiesc viitorul județului nostru!”, a transmis deputatul PNL de Maramureș, Bota Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.