Deputatul Brian Cristian: proiectul de lege pe care l-am inițiat a primit voturile necesare în Camera Deputaților!

Proiectul de lege pe care deputatul Brian Cristian l-a inițiat și carereglementează obligativitatea introducerii sistemelor moderne de plată de către instituțiile publice a primit voturile necesare în Camera Deputaților.
„Consider aceasta o reușită nu doar pentru noi, cei care am lucrat la proiect, cât și pentru milioane de români, care vor avea mai puține bătăi de cap cu plata taxelor, a dărilor sau a amenzilor către Stat.
Mai exact: instituțiile publice sunt obligate să pună la dispoziție metode de plată online pentru impozite, taxe, tarife, dobânzi, etc. prin tranzacții sigure și preferabil lipsite de comision. Plățile prin Ghiseul.ro asigură tranzacții cu 0% comision.
Legea vine în contextul în care mult așteptata și promisa digitalizare întârzie, deoarece instituțiile publice acționează nesincronizat. Unele se folosesc de Ghiseul.ro sau au sisteme proprii, altele nu au aderat încă la vreun sistem de plată la distanță. Cadrul legal oferă acum termene clare de adoptare a modalităților online de plată și sancțiuni pentru nerespectarea acestora.
În Maramureș, doar 23 primării dintr-un total de 76 au implementat până în acest moment un sistem de plată online a impozitelor și taxelor. Sper ca și celelalte instituții să li se alăture cât mai curând. Vă mulțumesc pentru susținere și mă bucur că am făcut împreună un pas decisiv către modernitate și progres.” a transmis deputatul Brian Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.