Deputatul Brian Cristian se implică în campania antidrog : voi milita pentru un cadru legislativ în care tinerii să poată fi ascultați și ajutați!

Flagelul consumului de droguri în rândul tinerilor a luat amploare, substanțele psihoactive sunt tot mai accesibile, iar vârsta medie de consum a scăzut la 13 ani.
„În epoca tehnologiei, cu presiuni și comparații sociale tot mai intense, tinerii se simt tot mai anxioși, neînțeleși și ignorați. Din păcate, unii își găsesc refugiul în droguri. Refugiul, însă, se transformă într-o capcană, iar în final, pentru o plăcere de moment, destine și visuri sunt năruite, familii destrămate și vieți irosite.Regretabil e că adolescenții care se confruntă cu astfel de dependențe nu se simt suficient de confortabil să poată împărtăși problemele și zbaterile. Se simt mai degrabă judecați, expuși, condamnați și pedepsiți. Societatea pare incapabilă să le ofere un mediu sigur unde să poată cere ajutor, iar legislația pare că îi pune tot pe ei la colț.
Drogurile au devenit mult prea accesibile inclusiv în orașul nostru, iar numărul celor care consumă substanțe interzise e în creștere. O spun profesorii. O mărturisesc părinții. Iar campaniile de prevenție care vorbesc despre consecințele acestor substanțe au un impact limitat.
Ieri am avut ocazia să particip la evenimentul organizat ca parte a campaniei antidrog derulată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse în Baia Mare unde am auzit mărturiile cutremurătoare ale unor tineri care au reușit să scape de dependența de droguri.
Nu mai e timp! Strigătul mut al acestei generații ne obligă pe toți să ne implicam ACTIV și URGENT în combaterea dependenței de droguri. ‼️ Îmi propun ca, în următoarea perioadă, să colaborez împreună cu autoritățile locale, organizațiile neguvernamentale, reprezentanți medicali și psihologi pentru a contura un cadru în care tinerii să poată fi ascultați și ajutați.”, a transmis deputatul USR de Maramureș, Brian Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.