Deputatul Brian Cristian susține sănătatea. Sănătatea mintală este și despre politici publice, nu doar despre terapie și eforturi individuale!

Deputatul Brian Cristian susține sănătatea. Sănătatea mintală este și despre politici publice, nu doar despre terapie și eforturi individuale!

„Ziua Mondială a Sănătății Mintale, un subiect din ce în ce mai discutat în ultimii ani, așa cum este și firesc. Pandemia dinaintea pandemiei COVID-19, era cea a anxietății și a depresiei. A singurătății și a izolării sociale. Culmea într-o lume, în aparență, mai conectată ca oricând.Cei mai afectați sunt tinerii, conform statisticilor la nivel european. Chiar și în România, deși ultimul studiu despre rata de suicid a fost realizat în 2019, sondajele indică o creștere semnificativă a anxietății și depresiei în rândul tinerilor. Dacă înainte de 2019, 2% dintre tineri apelau la helpline din cauza gândurile suicidare, acum procentul este undeva la 16%. Da, tinerii se află într-un moment al vieții oricum mai vulnerabil și cu multe încercări, însă este și datoria noastră să avem grijă ce fel de societate le pregătim. O societate în care intrarea pe piața muncii să nu fie una dură, din care să rămână cu traume. O societate în care abilitățile tinerilor sunt puse în valoarea, iar gândirea critică, creativitatea și adaptabilitatea sunt valorizate.O societate în care poți vorbi deschis, poți pune întrebări, iar informații esențiale, precum educația sexuală sau igiena mintală și emoțională, nu sunt doar tabuuri despre care mai auzi de la prieteni sau știu eu ce site-uri ciudate. Pentru toate astea, am depus amendamente în Legea Tineretului, alături de colegii mei și de asociațiile de tineret. Foarte specific, unul dintre amendamente vizează obligativitatea statului de a facilita accesul tinerilor la servicii de consiliere psihologică și alte terapii specializate.Sănătatea mintală este și despre politici publice, nu doar despre terapie și eforturi individuale.”, a transmis deputatul USR de Maramure;, Brian Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.