Deputatul Brian Cristian susține tradițiile locale: cele mai importante momente din viața comunităților sunt strâns legate de obiceiurile și tradițiile arhaice!

Udătoriu din Șurdești, una dintre cele mai importante sărbători din Maramureș, ne dovedește de fiecare dată că, în ținutul nostru, încă se trăiește tradițional. Este o autenticitate aparte a Maramureșului, păstrată cu sfințenie de oamenii locului.
Credința, portul de odinioară și bucatele specifice sunt neatinse de timp, iar cele mai importante momente din viața comunităților sunt strâns legate de obiceiurile și tradițiile arhaice.
„Cu bucurie și mândrie am participat la acest obicei agrar desfășurat în a doua zi de Paște, mai ales că cel mai harnic gospodar al comunei Șișești s-a dovedit a fi, în acest an, Călin Coroian, un bun prieten de-al meu.Călin este un tânăr curajos care a hotărât să-și pună experiența acumulată în străinătate în slujba comunității locale. După o perioadă petrecută în afara țării, el s-a întors acasă cu un vis mare și cu determinarea de a face bine în propria sa comunitate. Alegând calea antreprenoriatului, Călin și-a propus să contribuie la dezvoltarea localității și să aducă o schimbare în bine locurilor natale.În fiecare zi, Călin muncește din greu pentru a-și realiza viziunea și pentru a oferi oportunități și beneficii locuitorilor din jur. Prin inovație, creativitate și perseverență, el este un exemplu de inspirație pentru ceilalți tineri din comunitate, arătându-le că este posibil să-ți urmezi pasiunea și să faci o diferență semnificativă în propria ta comunitate.I-a fost alături și Pode Ioan Matei, candidatul USR la Primăria Șișești, un alt om dedicat și implicat al comunei Șișești, pentru care grija față de viitorul comunității este esențială. Astfel de oameni, devotați locurilor natale, sunt garanția progresului de care spațiile rurale au mare nevoie în aceste vremuri.”, a transmis deputatul USR de Maramureș, Brian Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.