Deputatul Brian Cristian: Transparența privind cheltuielile și alocarea fondurilor în sport este necesară, mai ales că acesta este un domeniu subfinanțat!

Proiectul de lege ,inițiat de către deputatul Brian Cristian, privind transparența Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a primit raport pozitiv de adoptare.

„Vestea bună din această săptămână vine de la Comisia pentru Tineret și Sport a Camerei Deputaților:
Proiectul de lege pe care l-am inițiat anul trecut, privind transparența Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) a primit raport de adoptare. După ce a fost adoptat și de Senat și a primit avize favorabile de la toate comisiile, urmează să ajungă la votul final în Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor.
Sunt printre promotorii finanțării adecvate a sportului, dar consider că o entitate care primește peste 60 de milioane de lei anual de la bugetul de stat ar trebui să fie un exemplu de transparență în cheltuirea banului public.
Reprezentanții asociațiilor și fundațiilor neguvernamentale din CES au reclamat recent că COSR ar trebui să-și îmbunătățească transparența legată de execuția bugetară și fondurile transferate către federațiile de specialitate, precum și criteriile de acordare a banilor. Asta a fost în contextul în care recent a fost aprobat un proiect de lege prin care 1% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc vor merge la COSR.
Dacă legea pe care am inițiat-o va fi votată, Comitetul Olimpic și Sportiv Român va avea obligația de a publica pe site-ul propriu sursele financiare, bugetul și bilanțul contabil precum și execuția bugetară anuală. Pe lângă acestea, COSR va trebui să facă publice și alte informații precum grila de salarizare, Registrul imobilizărilor, numărul persoanelor angajate și organigrama instituției, deciziile și hotărârile adoptate de către organele de conducere ale Comitetului Olimpic și Sportiv Român, dar și finanțările alocate fiecărei federații sportive și criteriile după care au alocat finanțările.
Transparența privind cheltuielile și alocarea fondurilor în sport este necesară, mai ales că acesta este un domeniu subfinanțat. Puținele resurse alocate de statul român către sport ar trebui drămuite cu cap. Așa vor avea de câștigat și entitățile care primesc bani de la bugetul de stat și sportivii sau iubitorii de sport și cu siguranță vom vedea și mai multe medalii în diferitele competiții internaționale.” a transmis deputatul Brian Cristian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.