Deputatul Brian Cristian: USR Baia Mare cheamă Curtea de Conturi să verifice bugetul Municipiului Baia Mare

USR Baia Mare, prin deputatul și președintele local Brian Cristian, a sesizat Curtea de Conturi privind nereguli în cheltuirea fondurilor publice alocate pentru sport în Municipiul Baia Mare.

În urma unei analize riguroase a bugetului local pentru anul fiscal 2023, USR a descoperit încălcări serioase ale Legii nr. 288/2022, act normativ inițiat de USR și adoptat de Parlament.

Conform acestei legi, un procent minim de 30% din bugetul destinat sportului trebuie alocat pentru activități sportive dedicate copiilor și juniorilor. Analiza noastră a relevat faptul că această prevedere fundamentală nu a fost respectată de către autoritățile locale.

Mai mult, situația financiară alarmantă a clubului sportiv Minaur Baia Mare, cu datorii considerabile acumulate doar către sportivi și stafful tehnic, în ciuda unui buget consistent pentru anul 2023, ridică semne serioase de întrebare privind modul de cheltuire a banilor. De aceea USR Baia Mare a cerut un control detaliat și obiectiv pentru a asigura conformitatea cu standardele de transparență și responsabilitate financiară.

Deputatul Brian Cristian, președintele USR Baia Mare, afirmă: „Este inacceptabil ca regulile și legile stabilite pentru antrenarea tinerilor sportivi să fie ignorate. O comunitate care nu investește în copii și tineri nu are viitor. Cum putem avea performanță în sport dacă nu formăm sportivi? Cum putem avea performanță cu echipa noastră de fotbal, dacă sportivii nu-și primesc salariile și nu au satisfăcute necesitățile vieții de zi cu zi?  Am sesizat Curtea de Conturi pentru a ne asigura că fiecare leu destinat sportului este utilizat în mod corect și transparent. Nu vom tolera nicio abatere de la principiile de integritate și responsabilitate.”

USR Baia Mare își reafirmă angajamentul pentru o administrație transparentă, eficientă și în slujba băimărenilor. Ne vom asigura că sesizarea depusă, înregistrată cu numărul 16/03.01.2024, va primi atenția cuvenită. Vom ține comunitatea informată despre progresul și rezultatele acestei sesizări

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.