Deputatul Brian Cristian: Vrem doar 25%, nu putere absolută.Mai mulți studenți în Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității în cadrul instituțiilor de învățământ superior!

Comisia de evaluare și asigurare a calității are ca obiectiv  ierarhizarea instituțiilor de învățământ superior privind calitatea actului educațional pe baza dovezilor reale  prezentate de către universități,  în cadrul unor  evaluări periodice. Solicitarea deputatului Brian Cristian vine în sprijinul acestui demers, astfel propunerea ia în calcul ca din membrii acestei comisii să facă parte și reprezentanții studenților, procentul  fiind de 25%.
„În perioada studenției, am fost membru OSUBB Cluj-Napoca și ANOSR. Militam pentru drepturile studenților și pentru reprezentarea echitabilă în forurile decizionale.
Azi am avut ocazia să fac ceea îmi doream când eram student. În calitate de membru al Comisiei pentru Învățământ, am formulat și am prezentat un amendament care va crește participarea studenților în structurile universitare. Amendamentul pe care l-am propus împreună cu colegii mei din Alianța USR PLUS- Filip Havarneanu , Andrei Miftode și
Daniel Toda – prevede creșterea numărului de reprezentanți ai studenților la un procent de minim 25% din structura comisiei care evaluează și asigură calitatea în învățământul superior. Considerăm că reprezentanții organizațiilor studențești cunosc foarte bine realitatea din instituțiile de învățământ și suntem convinși că vor contribui la creșterea calității educației.” a menționat deputatul Brian Cristian, USR-PLUSMaramureș
 
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.