Deputatul Cristian Brian: „am inițiat o acțiune de donare de sânge împreună cu colegii mei din USR PLUS Maramureș”

 Vineri, 11 iunie 2021 ,  deputatul Cristian Brian a inițiat o acțiune de donare de sânge la care au participat membri ai USR PLUS Maramureș.
„Vă mulțumesc tuturor pentru implicare! Sub 2% din populația României donează sânge în fiecare an. Am  vorbit și  de la tribuna Parlamentului despre o cauză pentru care am militat mult timp înainte de a intra în politică: donarea de sânge în România.Sângele este singurul medicament din lume pe care nu-l găsim în farmacii. El poate fi procurat doar prin bunăvoința semenilor noștri, dispuși să doneze sânge în mod benevol și neremunerat.
Mi-au fost aduse în atenție numeroase cazuri în care pacienții nu pot beneficia de intervențiile necesare deoarece spitalele nu au sânge în stoc. În această situație tristă, operațiile sunt amânate până când pacienții reușesc să aducă donatori la centrele de transfuzii.
Lucrurile ar sta mult mai rău dacă nu ar exista societatea civilă. Când statul nu își face treaba, intervin ONG-urile și mediul privat. Aceștia fac eforturi admirabile pentru creșterea numărului de donatori, însă trebuie să-i ajutăm și noi, cel puțin prin reglementarea cadrului legal privind personalul din centrele de transfuzie.
Am profitat de intervenția din Parlament pe această temă și i-am invitat pe colegii mei să dea un exemplu și să se prezinte la centrele de transfuzii cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.” a menționat deputatul Cristian Brian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.