Deputatul Darius Pop (AUR Maramureș) a militat pentru redeschiderea școlilor: copiii au dreptul la educație, e un drept constituțional!

Campania AUR din Parlament a dat roade. După presiunile venite din partea Alianței, precum și din partea societății civile, președintele Iohannis a decis după consultările de la Cotroceni, că școlile se vor redeschide începând cu 8 februarie.

Darius Pop : “ Se redeschid școlile! Întrebarea e de ce au fost închise atâta timp dar acum hai să ne concentrăm ca să nu se închidă iar. E cea mai mere realizare în contextul impus de pandemie. Situația copiilor, elevilor aparținâd grupurilor dezavantajate este cea mai  grea, lipsa suportului familial, lipsa dispozitivelor cu conexiune la internet pentru învățarea on-line , lipsa cadrului formal dat de școală  va genera discrepanțe mari și reale la nivel social. Vorbim și de copiii cu părinți plecați în străinătate , copii abandonați în grija societății. Revenirea la școală înseamnă comunicare, solidaritate, cooperare și multă responsabilitate. !”

Decizia de redeschidere a școlilor este  reglementată printr-un ordin comun al Ministerelor  Educației și Sănătății, odată cu stabilirea mai multor norme sanitare, în contextul pandemiei de COVID-19.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.