Deputatul Duruș (USR) în audiență la Poienile de sub Munte și Șomcuta „De un an ne batem în Parlament pentru anularea pensiilor speciale”

Deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, își continuă campania de audiențe stradale cu cetățenii. Profitând de vacanța parlamentară, deputatul încearcă să ajungă în cât mai multe comunități.

Duminică, 22 iulie, Vlad Duruș s-a aflat pe Valea Ruscovei, în comuna Poienile de sub Munte. Luni, în 23 iulie, deputatul a avut programate audiențe stradale în orașul Șomcuta Mare.

„Încerc ca 2-3 zile din săptămână să fiu, în această perioadă de vacanță parlamentară, în mijlocul oamenilor din diverse comunități. Cetățenii au nevoie să fie ascultați, chiar dacă unele din problemele ridicate nu sunt de competența parlamentarului. Oamenii reclamă că nu au drumuri, nu primesc cota de lemne, nu au canalizare. Sunt lucruri care țin de primar și m-am angajat să fiu mesagerul lor. Am făcut-o și înainte. De exemplu, acum câteva luni când am fost în comunitățile de pe aceeași Vale a Ruscovei pentru a vedea modul în care este întreținut drumul județean. Sigur că atitudinea mea i-a supărat pe cei de la Consiliul Județean, dar acest lucru este mai puțin important. Oamenii din fiecare comunitate și autoritățile găsesc la mine deschidere pentru inițierea oricărui demers legal pentru ca problemele lor să-și găsească o rezolvare”, a spus deputatul Duruș.

Legat strict de activitatea unui parlamentar, oamenii sunt revoltați pe pensiile speciale ale aleșilor și pe încercările de a fi favorizați oamenii politici în fața legii. „Pensiile speciale și justiția sunt două teme sensibile în popor. Pe ambele s-a creat multă manipulare. Am întâlnit cetățeni care nu știu că, de mai bine de un an, USR a introdus în Parlament inițiativa legislativă de anulare a pensiilor speciale. PSD și ALDE s-au opus proiectului și a căzut la Senat. USR va susține în continuar nevoia de a se renunța la aceste prevederi pentru aleși. Am spus-o încă din campania electorală: ne vom lupta pentru anularea pensiilor speciale. Ca răspuns, PSD-ALDE a creat pensii speciale pentru categorii noi de aleși, cei din administrația locală. Pe justiție, oamenii sunt fermi: Fără penali în funcții publice”, a declarat deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș.

În zilele următoare deputatul Duruș va fi la Sighetul Marmației. La sfârșitul săptămânii membri ai USR Maramureș vor vizita comunitățile din Vișeu de Sus și Borșa.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.