Deputatul Florin Alexandru Alexe inițiator a două propuneri legislative privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe și îmbunătățirea serviciilor Salvamont şi Salvaspeo!

Deputatul Florin Alexandru Alexe inițiator a două propuneri legislative privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe și îmbunătățirea serviciilor Salvamont şi Salvaspeo!

În cadrul ședinței Comisiei pentru industrii și servicii, am dezbătut o serie de subiecte importante pentru societatea românească.
Am fost inițiator pentru două puncte aflate pe ordinea de zi:
· Propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Obiectul de reglementare prevede includerea autovehiculelor aparţinând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.
· Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe. Proiectul de lege vizează actualizarea legislaţiei privind performanţa energetică în raport de cerinţele tehnico-economice şi de mediu care vizează creşterea procentului clădirilor verzi, în condiţiile în care UE îşi propune decarbonarea clădirilor până în anul 2050. Totodată, se prevede colaborarea dintre Comisiile tehnice de amenjare a teritoriului cu filialele teritoriale ale Ordinului Arhitecţilor din România care sunt înregistrate în Tabloul Naţional al Arhitecţilor şi cu Asociaţiile profesionale ale auditorilor energetici pentru clădiri care sunt înregistraţi în lista auditorilor energetici pentru clădiri. Considerăm că trebuie acordată o importanţă deosebită reparării/ înlocuirii ascensoarelor sau a componentelor mecanice ale acestora pe baza raportului tehnic de specialitate, întocmit de o persoană juridică autorizată în domeniul ascensoarelor, conform reglementărilor în vigoare. De asemenea, este avută în vedere reabilitarea şarpantei în cazul podurilor neîncălzite, o condiţie necesară pentru creşterea performanţei energetice.
De asemenea, pe ordinea de zi s-au aflat următoarele subiecte:
· PL-x nr. 221/2022 – Proiect de Lege pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil constituirii şi funcţionării băncilor de dezvoltare din România.
· PL-x nr. 107/2022 – Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.11/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru modificarea unor termene
· PL-x nr. 139/2022 – Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 121/2019 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambient.
· PL-x nr. 141/2022 – Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 13/2022 pentru modificarea pct. II subpct. 1 din anexa la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 120/2002 privind aprobarea Sistemului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare de la bugetul de stat.
· PL-x nr. 191/2022 – Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 24/2022 privind aprobarea şi finanţarea unor programe de garantare în domenii prioritare pentru economia românească.
· PL-x nr. 169/2019 – Proiect de Lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
· PL-x nr. 188/2021 – Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 23/2021 privind măsurile de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2019/1.150 al Parlamentului European şi al Consiliului din 20 iunie 2019 privind promovarea echităţii şi a transparenţei pentru întreprinderile utilizatoare de servicii de intermediere online, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996.
· PL-x nr. 479/2014 – Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 28/2014 privind unele măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii de stocare a energiei electrice şi de echilibrare a Sistemului electroenergetic national, prin construirea şi operarea centralelor hidroelectrice cu acumulare prin pompaj cu putere instalată mai mare de 15 MW.
· PL-x nr. 73/2022 – Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 143/2021 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, precum şi pentru modificarea unor acte normative.
· Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.21/2022 privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unui ajutor de stat pentru restructurarea Societăţii „Complexul Energetic Oltenia”-S.A.
Europa se confruntă cu crize multiple. Facem toate demersurile necesare pentru a susține industria și serviciile din țara noastră. Rămânem loiali cetățenilor! Sprijinim România!” a transmis deputatul PNL de Maramureș, Florin Alexandru Alexe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.