Deputatul Florin-Alexandru Alexe: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat un calendar cu toate apelurile de proiecte pentru 2023!

Pas important pentru predictibilitatea accesării fondurilor europene: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat un calendar cu toate apelurile de proiecte prin fonduri europene pentru 2023.

,,Este un pas firesc și de bun-simț, dar care nu a mai fost făcut niciodată din 2007 și până în prezent. Orice beneficiar din țară va putea să verifice unde și când se lansează un apel de proiecte, ce trebuie să urmărească și cum poate accesa fondurile europene.”, Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Prin politica de coeziune, principalele obiective urmărite de guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă sunt: 632 km de drumuri noi sau reabilitate, 6.977 km de conducte noi sau optimizate pentru rețeaua de apă și canalizare, 7 spitale județene noi sau reabilitate și săli noi de clasă pentru 128.000 de elevi.
Prin PNRR, guvernul urmărește investiții în infrastructură, digitalizarea spitalelor și eficiența energetică a clădirilor, cât și investiții pentru domeniul social, ce vizează sprijinirea persoanelor cu dizabilități, integrarea pe piața muncii a persoanelor din medii defavorizate și realizarea de centre pentru vârstnici.
Calendarul poate fi consultat aici: https://bit.ly/3S3c5UG

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.