Deputatul, Florin-Alexandru Alexe: Principalele priorități ale guvernului condus de premierul liberal Nicolae Ciucă!

Deputatul, Florin-Alexandru Alexe: Principalele priorități ale guvernului condus de premierul liberal Nicolae Ciucă!

” În acest an de mandat, au fost protejarea populației și a economiei de efectele crizelor de la nivel internațional.
-Pachetul „Sprijin pentru România”, în valoare de 17,3 miliarde de lei, a oferit un sprijin celor vulnerabili și a fost consolidat mediului de afaceri.
-Creșterea veniturilor românilor pentru a atenua din impactul situației economice dificile. Punctul de pensie va crește cu 12,5%, iar salariul minim brut va fi majorat la 3000 de lei. Pensionarii cu venituri sub 3000 de lei vor primi sprijin suplimentar.
-Alocarea a 90 de miliarde de lei pentru investiții, cel mai mare buget din ultimii 32 de ani, alături de investițiile străine directe, care anul acesta se vor apropia de zece miliarde de euro, au contribuit la menținerea unui echilibru social, prin păstrarea locurilor de muncă și a dinamicii creșterii economice.
-Cu un premier liberal, 2022 va rămâne anul ridicării MCV pentru România, la 15 de ani de la aderarea la UE.
– Prețurile la energie electrică și gaze au fost plafonate pentru a proteja consumatorii. Impactul bugetar: 6,7 miliarde de lei.
-Au fost făcute investiții importante în energie, astfel încât România să își asigure independența energetică. Începerea exploatării gazului din Marea Neagră și obținerea finanțării de 3 miliarde de dolari pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă sunt doar câteva dintre cele mai importante.
-Primul buget construit pe programe multianuale de către Guvernul Nicolae Ionel Ciucă va echilibra măsurile de protejare a populației cu cele necesare mediului de afaceri și va oferi resursele necesare pentru ca anul viitor să fie menținut trendul pozitiv al economiei, ritmul investițiilor care aduc locuri de muncă și garantarea finanțărilor pachetelor sociale.
Continuăm reformele, investițiile și sprijinirea românilor în această perioadă dificilă!”, a transmis deputatul PNL de Maramureș, Florin-Alexandru Alexe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.