Deputatul Florin-Alexandru Alexe : vizită de lucru în Republica Kazahstan!

Deputatul Florin-Alexandru Alexe : vizită de lucru în Republica Kazahstan!

„Am avut o întâlnire productivă la Astana cu Roman Vassilenko, viceministru de Externe al Republicii Kazahstan și cu Askar Shakirov, senator în Parlamentul Republicii Kazahstan. Alături de mine, din delegația României au mai făcut parte Dan Barna, vicepreședinte al Camerei Deputaților, Costel Dunava, președintele Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare din cadrul Camerei Deputaților și Mădălina Lupu, ambasadorul României în Republica Kazahstan.
Republica Kazahstan reprezintă cel mai important partener al României în Asia Centrală. La 30 noiembrie 2022, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Republica Kazahstan a fost de 3203,7 milioane USD.
Cooperarea dintre Uniunea Europeană și Asia Centrală este tot mai importantă, având în vedere rolul critic al Asiei Centrale în conectarea piețelor din Asia de Est și Asia Centrală cu piața UE. România își propune să furnizeze experiență în materie de conectivitate prin cooperarea regională în domeniile energiei și infrastructurii de transport, precum și în sectorul resurselor regenerabile.
Dialogul parlamentar este o componentă valoroasă, care completează dimensiunile guvernamentale și interumane. Credem că există premise favorabile pentru aprofundarea cooperării dintre statele noastre. În continuare, ne propunem diversificarea și aprofundarea întregului spectru al cooperării bilaterale.”, a transmis deputatul PNL de Maramureș, Florin-Alexandru Alexe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.