Deputatul Florin-Alexandru Alexe:”Susținem trecerea către un sistem alimentar mai sănătos și mai durabil, prin crearea lanțului alimentar scurt”

Deputatul Florin-Alexandru Alexe:”Susținem trecerea către un sistem alimentar mai sănătos și mai durabil, prin crearea lanțului alimentar scurt”
Săptămâna trecută, în plenul Camerei Deputaților, a fost adoptat Proiectul de lege nr. 344/2023, al cărui coinițiator am fost. Scopul proiectului este să completeze cadrul de reglementare al Punctului Gastronomic Local. Prin adoptarea acestui proiect, vom putea dezvolta o strategie care vizează turismul gastronomic național.
Punctul Gastronomic Local este soluția pentru punerea în valoare a producției primare rurale și deschide noi oportunități pentru fermieri. Contextul socio-economic european a adus în prim-plan necesitatea dezvoltării lanțului alimentar scurt și valorificarea superioară a produselor locale.
Îi felicit pe Cristian Buican și Nicolae Giugea pentru determinarea cu care au urmărit adoptarea acestui proiect important!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.