Deputatul Gabriel Zetea a fost ales membru în Adunarea Națională Bisericească

Joi, 23 iunie 2022 a fost o zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși din județele Maramureș și Satu Mare, pentru că Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a aniversat 61 de ani de viață. Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a participat, joi dimineața, la Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Iustin, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, urmată de slujba de Tedeum, la Catedrala ”Sfânta Treime” din Baia Mare. La finalul slujbei, Preasfinția Sa a primit felicitări, buchete și coșuri de flori din partea celor care au dorit să își arate recunoștința și aprecierea pentru întreaga activitate pastoral-misionară desfășurată cu ajutor sfânt.

După acest moment festiv, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, mandatul 2022-2026. Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a fost prezent la ședință în calitate de membru mirean titular. În cadrul ședinței de constituire s-au confirmat membrii aleşi (zece clerici şi douăzeci de mireni) ai Adunării Eparhiale, care s-au constituit în cinci comisii de lucru. De asemenea, au fost aleşi membrii Consiliului Eparhial (trei clerici şi şase mireni) şi au fost desemnați cei trei membri (un cleric şi doi mireni) care vor reprezenta Episcopia Maramureșului și Sătmarului în Adunarea Naţională Bisericească. Un alt punct de pe ordinea de zi a fost alegerea membrilor Consistoriului Eparhial şi Monahal (câte trei membri titulari şi doi supleanţi) şi desemnarea, din partea Eparhiei Maramureșului și Sătmarului, a clericilor care vor face parte din Consistoriul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului. Cei doi membri mireni aleși de către Adunarea Eparhială să reprezinte Episcopia Maramureșului și Sătmarului în Adunarea Națională Bisericească sunt deputatul de Maramureș, Gabriel Zetea și deputatul Adrian-Felician Cozma, din Satu Mare, pentru a putea fi păstrată echidistanța în ambele județe.

„Le mulțumesc tuturor celor care au votat nominalizarea mea, pentru următorii patru ani, ca membru în Adunarea Națională Bisericească, organism central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice si patrimoniale, unde voi reprezenta cu cinste Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului și în mod special județul Maramureș. În calitate de membru în Adunarea Națională Bisericească voi continua să susțin întregul personal clerical și neclerical din Maramureș, iar ca deputat în Parlamentul României voi rămâne alături de toate problemele care necesită soluții și rezolvare”, a declarat deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.