Deputatul Pop Darius  (AUR): propunere de soluție inovativă de confort termic și apă caldă în Maramureș.Tehnologia ecoHORNET transformă deșeurile agro-zootehnice și menajere,  în combustibil!

Deputatul Pop Darius  (AUR): propunere de soluție inovativă de confort termic și apă caldă în Maramureș.Tehnologia ecoHORNET transformă deșeurile agro-zootehnice și menajere,  în combustibil!

Deputatul Pop Darius (AUR Maramures) aduce în atenția maramureșenilor, mai exact a autorităților locale din Șomcuta Mare, Băița de sub Codru și Asuaju de Sus o soluție inedită , un  sistem de incalzire inovativ  care  asigura un confort termic optim si apă caldă de consum, pentru toți cetățenii, până la temperaturi ale mediului ambiant de 25˚C. Tehnologia, creată de inventatorul roman Iulian Horneț , arde  resturi din agricultură, viticultură, silvicultura, industrii conexe, lemn degradat, deșeuri zootehnice, nămoluri de epurare și deșeuri locale care reprezintă un combustibil valoros pentru echipamentelefolosite,  ecoHORNET , pe care îl transforma în energie , într-un  mod eficient, economic si ecologic.

Astfel, noua  tehnologia generează peleţi fabricaţi din resturi și reziduuri,  ce va constitui combustibilul pentru echipamentele de producere a energiei termice ecoHORNET.

Această sursă de combustibil este la îndemâna tuturor zonelor rurale deoarece se pot  valorifica  deșeurile agro-zootehnice și are loc transformarea lor  în combustibil.

Echipamentele sunt  automatizate în procesul de producere și distribuţie a energiei termice, control și programare prin internet, precum și dotări  complete de sisteme de siguranţă.

Vorbim de o investiție de zeci de ani.

În prezent tehnologia ecoHORNET a prins viață în Europa dar și în țara, mai exact în Slatina, Buzău și Reșița.  Tehnologia propusă de deputatul Pop Darius, poate deservi atât locuințe individuale cât și localități întregi.

„Dragi maramureșeni, În urma declarației politice susținute pe tema deșeurilor din județul Maramureș, vin în ajutorul dumneavoastră cu o soluție, o propunere reală și concretă pentru rezolvarea acestei probleme. Am depus astăzi la Primăria Șomcuta Mare proiectul domnului Iulian Hornet, proiect bazat pe procesul de piroliză care este o descompunere preponderent endotermă a deșeurilor, în lipsa oxigenului, cu emisii ZERO, împreună cu cererea de implementare a acestui proiect. Procedeul este de viitor, asigură descompunerea în materii prime: cărbune vegetal, compuși volatili și gaze combustibile a tuturor deșeurilor solide și lichide neutilizate. Prin implementarea acestui proiect se elimină gropile de gunoi și se asigură o depoluare imediată a solului, apei și aerului, costurile implementării acestui proiect fiind mult mai mici decât ale altor proiecte de acest gen existente până în prezent.
Am promis că voi fi alături de voi pentru a rezolva problemele existente și mă țin de cuvânt! Împreună vom reuși!” a menționat deputatul , Pop Darius
Loading...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.