Deputatul PSD de Maramureș, Gheorghe Șimon: „România educată” se transformă în „România analfabetă”

Deputatul PSD de Maramureș, Gheorghe Șimon: „România educată” se transformă în „România analfabetă”

La nivelul Maramureșului planul de școlarizare propus Ministerului Educației  de către Inspectoratul Școlar aduce la lumină faptul că numărul de clase este mult mai mic decât în anii precedenți.

Deputatul PSD de Maramureș, Gheorghe Șimon: “Asist cu stupoare și mare durere pentru generația tânără la un „genocid” pus la cale de cei care până recent defilau cu sloganul „România educată”.

În campaniile electorale din ultimii doi ani, liberalii au promis un important procent din PIB pentru Educație, dar au uitat de promisiunile făcute părinților și elevilor, deopotrivă. Pentru că nu mai au de unde să facă rost de bani, liberalii au decis să se bage cu bocancii în licee și să taie din pix clase, fără să țină cont de niciun criteriu.

Este și cazul Liceului Teoretic “Bogdan Vodă” din Vişeu de Sus, liceu unde din toamnă ar urma să fie cu o clasă mai puțin decât în anii precedenți. Cel puțin 30 de tineri își pierd astfel șansa la educație, pentru că mulți părinți nu-și permit naveta sau chiria în localitățile limitrofe pentru a ajunge la o altă unitate de învățământ.

Este inadmisibil să călcați în picioare un drept fundamental al românilor: dreptul la Educație!

Domnilor liberali, cu ce obraz veți mai veni în campanie în Maramureș și veți poza mândri în Vișeu? Până când? 
Lăsați copiilor din Vișeu de Sus, Maramureș și din toată țara dreptul să aleagă la ce liceu doresc să meargă, nu-i forțați să aleagă școli pe care voi le favorizați. Nu vă bateți joc de generațiile viitoare! „România educată” promovată de profesorașul pe care l-ați pus președinte ar trebui să știe că nu e de glumit cu viitorul a generații de copii!”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.