Deputatul PSD, Gheorghe Șimon: PSD și-a atins toate cele trei obiective politice majore pe care și le-a propus în construcția Bugetului pentru anul 2022!

​Partidul Social Democrat a reușit să includă în proiectul de Buget sumele necesare pentru atingerea principalelor trei obiective politice pe care și le-a propus pentru anul 2022:
1) Creșterea veniturilor pentru jumătate din populația României și asigurarea protecției sociale pentru cele mai vulnerabile categorii
2) Alocarea celui mai mare buget pentru investițiile publice
3) Creșterea cu peste 7% a sumelor alocate în domeniul Sănătății pentru combaterea pandemiei și pentru dezvoltarea sistemului sanitar.

„​Astfel, toți copiii din România vor beneficia de o alocație majorată în noul an, concomitent cu creșterea veniturilor pentru toți pensionarii. În plus, 2,5 milioane de seniori vor beneficia de un ajutor suplimentar pentru a face față creșterii prețurilor la energie, alimente și medicamente.
​Mai mult, 2,5 milioane de consumatori casnici vulnerabili vor fi sprijiniți de Guvern pentru plata facturilor la energie.
​Pe lângă angajamentele din Programul de Guvernare, în buget au fost incluse sumele pentru majorarea salariilor profesorilor și ale unor categorii de personal medical.
​În același timp, s-au alocat 88,8 miliarde de lei pentru investiții, cu o creștere consistentă de peste 20% pentru infrastructura de transport.
​Nu în ultimul rând, Sănătatea va dispune în anul 2022 de un buget de peste 68 de miliarde de lei, în creștere cu 7% față de anul curent.
​Proiectul de buget mai conține sumele necesare pentru finanțarea altor măsuri incluse la cererea PSD în Programul de guvernare.
​Printre acestea amintim schemele ajutor de stat pentru dezvoltarea IMM-urilor, reluarea acordării voucherelor de vacanță pentru susținerea turismului și industriei ospitalității sau compensarea pierderilor suferite de TAROM și CFR Călători din cauza pandemiei.” a menționat deputatul PSD de Maramureș, Gheorghe Șimon

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.